Κρίσιμη η Γενική Συνέλευση του Ταμείου Υγείας PDF Εκτύπωση E-mail

Η Γενική Συνέλευση του ΤΥΠΑΤΕ στις 14 Ιούλη είναι η πλέον κρίσιμη στην 77χρονη ιστορία του. Διακυβεύεται η μορφή της υγείας που θέλουμε να έχουμε, αφού επιχειρείται η ιδιωτικοποίησή της. Διακυβεύεται ο χαρακτήρας του Ταμείου, αφού μετατρέπεται σε παραμάγαζο ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Διακυβεύεται η περιουσία των εργαζομένων, αφού προσφέρουμε το Ταμείο μας στο πιάτο για να κερδοσκοπούν οι ιδιώτες.

Για να πετύχουν οι παρατάξεις της πλειοψηφίας στο Ταμείο Υγείας  το σκοπό τους καταφεύγουν σε ψέματα και κίβδηλα εκβιαστικά διλήμματα. Όμως, για να ισχύει η σύμβαση που παράνομα υπέγραψαν απαιτείται καταστατική αλλαγή του άρθρου 15, που σήμερα δεν επιτρέπει την ασφάλιση σε ιδιώτη.

Επειδή αυτή η καταστατική συνέλευση έχει στόχο αντιδραστικές αλλαγές, είμαστε αντίθετοι σε αυτήν. Καλούμε τους εργαζόμενους να αποτρέψουν τις σχεδιαζόμενες αντιδραστικές αλλαγές, να μη δεχθούν να γίνει καταστατική ΓΣ, να μη δεχθούν να μπει σε ψηφοφορία καταστατικής αλλαγής το άρθρο 15.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 14 ΙΟΥΛΗ