Εκτιμήσεις για την απεργία της 10 Φλεβάρη PDF Εκτύπωση E-mail
Η δράση μας
Συντάχθηκε απο τον/την ΠΑΜΕ
Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2010 21:36
Παρακαταθήκη για τους αγώνες του αύριο ήταν η σκληρή μάχη που ολοκληρώθηκε προχτές με τις 67 απεργιακές συγκεντρώσεις , που έγιναν σε όλη τη χώρα με μαζικότητα και παλμό. Η αντιλαϊκή αντεργατική λαίλαπα, που σχεδιασμένα προωθεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - εργοδοσίας - ΕΕ - κομμάτων του κεφαλαίου, με την ολόπλευρη στήριξη του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, πήρε ηχηρή απάντηση.

Τα χαρακτηριστικά της απεργίας:

- Ηταν μάχη ολόπλευρης σύγκρουσης με τη στρατηγική του κεφαλαίου για το σύνολο των θεμάτων.

- Δεκάδες χιλιάδες εργάτες απήργησαν ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα κάνουν «καμιά θυσία για την πλουτοκρατία». Διαδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν, με σύνθημα «πόλεμος στον πόλεμο των καπιταλιστών».

- Δυνάμωσαν στην πράξη την κοινή δράση με τη φτωχή και μεσαία αγροτιά, τους μικροεπαγγελματίες, τη νεολαία, δίνοντας νέα ώθηση στην οικοδόμηση του λαϊκού αντιμονοπωλιακού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου.

Η οργάνωση της αναμέτρησης - όπως εκτιμήθηκε και στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που συνεδρίασε συζητώντας την πείρα από τη μεγάλη αυτή μάχη - συνέβαλε αποφασιστικά στην αποκάλυψη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, στην όξυνση της ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης, απαραίτητο εφόδιο για την ωρίμανση της ταξικής συνείδησης των εργατών, τη σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας, την πολιτικοποίηση της πάλης. Οπως αναδείχθηκε και χτες, η μάχη ενάντια στην πολύμορφη επίθεση τρομοκρατίας που εξαπολύει η εργοδοσία, ιδιαίτερα ανήσυχη μετά την απεργία της 17ης Δεκέμβρη, μπορεί να ατσαλώσει ολόπλευρα την εργατική τάξη. Ενώ ειδική αξία αποκτούν τα βήματα, που ανέδειξαν ως πρωταγωνιστές της οργάνωσης της πάλης ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, που δυνάμωσαν τους δεσμούς του ΠΑΜΕ με νέους χώρους δουλειάς.