Πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις τον Ιούνη
Κυριακή, 28 Μάιος 2017 23:05

Τρεις πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματίσει για τον Ιούνη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Την απόδοση στο ακέραιο κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ, των μερισμάτων, την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, τις παροχές στη δημόσια Υγεία, την άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν. Παλεύουν για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών και φορομπηχτικών νόμων, για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Στην κοινή τους ανακοίνωση οι συνταξιουχικές οργανώσεις τονίζουν: «Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας ούτε τον τελευταίο νόμο ούτε τους προηγούμενους που πετσοκόβουν τις συντάξεις μας, μας στέλνουν στον Καιάδα. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να τους ανατρέψουμε στην πράξη».

Με εισόδημα κάτω από 700 ευρώ μεικτά οι μισοί συνταξιούχοι...

...και 4 στις 10 κύριες συντάξεις κάτω από 500 ευρώ μεικτά, όταν μάλιστα δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμα οι νέες περικοπές των τελευταίων δύο χρόνων

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από την ανάλυση των στοιχείων του πληροφοριακού συστήματος «ΗΛΙΟΣ» για το μήνα Δεκέμβρη του 2016, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη βδομάδα, ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση (είχαν να δημοσιευτούν στοιχεία από το καλοκαίρι του 2015).

Σε αυτήν την κατάσταση έχουν ρίξει τους συνταξιούχους οι αλλεπάλληλες περικοπές των τελευταίων χρόνων, οι οποίες επιβλήθηκαν απ' όλες τις αστικές κυβερνήσεις, με στόχο την «ελάφρυνση» των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, καθώς και την «ελάφρυνση» του αστικού κράτους, με το πετσόκομμα της κρατικής χρηματοδότησης προς το δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Με δυο λόγια, ρημάζουν τις συντάξεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα του κεφαλαίου, για να του εξασφαλίζουν μεγαλύτερα περιθώρια κρατικής στήριξης και να του ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας...