Η μεγάλη χτεσινή απεργία δίνει τη σκυτάλη στις σημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πακέτο
Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 09:00

Μαζικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Παναττικό συλλαλητήριο σήμερα στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια - Την ίδια ώρα η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, που συμμετείχαν χτες στην απεργία και με σύνθημα «Ξεσηκωμός - Οργάνωση - Αγώνας» και καλεί στο σημερινό παναττικό συλλαλητήριο, την ώρα που στη Βουλή θα ψηφίζεται το 4ο μνημόνιο.

Με δύναμη από τη χτεσινή μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία και τις δεκάδες πετυχημένες απεργιακές συγκεντρώσεις, που οργάνωσαν σε όλη τη χώρα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, νέοι και νέες βρίσκονται «στο πόδι» για να δώσουν και με τα σημερινά απογευματινά συλλαλητήρια ισχυρή εργατική - λαϊκή απάντηση στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή.

Τον τόνο των χτεσινών κινητοποιήσεων έδωσε η εντυπωσιακή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, με χιλιάδες εργαζομένων και λαού να συγκεντρώνονται - παρά το βροχερό καιρό - και να διαδηλώνουν μαχητικά, με σύνθημα «Εμπρός λαέ ξεσηκωμόςενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης- κεφαλαίου - ΕΕ».

Η μάχη συνεχίζεται σήμερα, με τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις, τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς, την παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων, τις εξορμήσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί σε χώρους δουλειάς, με στόχο να ακουστεί και σήμερα δυνατά το μήνυμα πως οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται παλιά και νέα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα και τη ζωή τους, παλεύουν για ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.