Εντείνονται οι προετοιμασίες για την απεργία της Κυριακής στο Εμπόριο
Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 09:22

Ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης - κουαρτέτου και στην ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που αυτή περιλαμβάνει

Απεργούν την Κυριακή 7/5 οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Εμπορίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης - κουαρτέτου, στο πλαίσιο της οποίας περιλαμβάνεται και η παραπέρα «απελευθέρωση» στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν την Κυριακή 7/5 σωματεία εργαζομένων, ενώσεις και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία στο Μοναστηράκι.

Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στη συμβολή των οδών Τσιμισκή - Αριστοτέλους.

Στον Πειραιά, θα γίνει συγκέντρωση στις 11 π.μ., στην πλατεία Κοραή.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις: Στην Πάτρα, σε πανεξόρμηση στις 10 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου, καλούν το Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Επιχειρήσεις και στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών και οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ. Στη Ρόδο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά από την κυβέρνηση αναφορικά με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να νομοθετήσει, με μοχλό την επιμήκυνση της διάρκειας της «τουριστικής περιόδου» και τον ορισμό των «τουριστικών περιοχών», προωθείται η λειτουργία των καταστημάτων για περίπου 30 Κυριακές το χρόνο. Ανάμεσα στις περιοχές που θα χαρακτηρίζονται «τουριστικές» περιλαμβάνονται ο δήμος Αθηναίων, όλο το παραλιακό μέτωπο από τον Πειραιά έως το Σούνιο, ορισμένες περιοχές του Πειραιά, ο δήμος Θεσσαλονίκης και η περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».