Στη μάχη για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 17 Μάη
Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 11:43

Στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου θα γίνει η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Στις 10 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη θα γίνει η συγκέντρωση στον Πειραιά.

Απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί σε Ηράκλειο (10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας),

Κέρκυρα (10 π.μ., Σαρόκο),

Μυτιλήνη (11 π.μ., πλατεία Σαπφούς),

Χαλκίδα (10.30 π.μ., πλατεία Αγοράς),

Χίο (10 π.μ., είσοδος Απλωταριάς).

Αμέσως μετά τις πετυχημένες Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, τα ταξικά συνδικάτα εντείνουν τις προετοιμασίες για τη νέα πανεργατική απεργία

Σχεδιασμό για την προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας την Τετάρτη 17 Μάη καθορίζουν Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Πατώντας πάνω στο γόνιμο έδαφος που έχουν διαμορφώσει οι εκατοντάδες πρωτοβουλίες που οργανώθηκαν την προηγούμενη βδομάδα μπροστά στην Πρωτομαγιά, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε η επιτυχία της νέας πανεργατικής απεργίας να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.

Το σύνθημα δόθηκε ήδη από τις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα: Την ώρα που κυβέρνηση και κουαρτέτο έκλειναν τη νέα συμφωνία - κόλαφο για το λαό, χιλιάδες εργαζομένων και λαού δήλωναν την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, να βάλουν στο επίκεντρο του αγώνα τους την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους, την πάλη για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Ηδη, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη προέδρους συνδικάτων και συνδικαλιστές με θέμα την οργάνωση της απεργίας, αύριο Πέμπτη 4/5, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β, 1ος όροφος).