Σωματεία καταδικάζουν τη νέα επίθεση της ΧΑ
Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017 07:44

Ο φοιτητής Αλέξης Λάζαρης

Τον ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή Αλέξη Λάζαρη από μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους σωματεία και φορείς του εργατικού κινήματος.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας και άλλοι φορείς τονίζουν ότι αναδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, που προκύπτει από τη ναζιστική - ρατσιστική ιδεολογία της.

Καλούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μαγαζάτορες, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στο απάνθρωπο - εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά και θρέφει το φασισμό, να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 7 Απρίλη.

***

Ο συλληφθείς χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας είναι, σύμφωνα με ντοκουμέντα και όσα στοιχεία είδαν τη δημοσιότητα, έμμισθο ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης Αμπελοκήπων, υποψήφιος βουλευτής (και στις δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές, Γενάρη - Σεπτέμβρη 2015) και δημοτικός σύμβουλος της οργάνωσης, υπεύθυνος ασφάλειας της «Κεντρικής Διοίκησης» και βέβαια υπάλληλος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, μισθοδοτούμενος από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, για την επίθεση σε βάρος του φοιτητή, η οποία ξεκίνησε από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.