Μαζική απάντηση στις νέες περικοπές, ανυποχώρητος αγώνας για ό,τι τους έχει αφαιρεθεί
Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017 07:30

ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Με επόμενο σταθμό τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια στις 7 Απρίλη, οι συνταξιούχοι συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα

Από την ιδιαίτερα μαζική πορεία των συνταξιούχων προς το υπουργείο Εργασίας

Δυναμική απάντηση στις νέες περικοπές στις συντάξεις τους, που μεθοδεύουν κυβέρνηση και κουαρτέτο με την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς», αλλά και μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα για τη διεκδίκηση όσων τους έχουν ήδη αφαιρεθεί, έδωσαν χτες χιλιάδες συνταξιούχοι, με τη μαζική τους συμμετοχή στο παναττικό συλλαλητήριο.

Ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, από όπου έστειλαν μήνυμα αντίστασης στα νέα «θανατηφόρα μέτρα» και έκαναν καθαρό ότι θα είναι «στο δρόμο» για όσο χρειαστεί.

Με το κεντρικό πανό να γράφει «Κάθε "αξιολόγηση" = Λεηλασία του λαού» και με συνθήματα «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε εσάς που τώρα κυβερνάτε», «Με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα εμείς τα διεκδικούμε», πορεύτηκαν στο υπουργείο Εργασίας, «πολιορκώντας» το για πάνω από δύο ώρες. Εκεί, αντιπροσωπεία της ΣΕΑ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τ. Πετρόπουλο, θέτοντας τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων.