Διαδηλώνουμε σήμερα ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα

Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα

Στην Ομόνοια, στις 6.30 το απόγευμα το συλλαλητήριο της Αττικής

Προσυγκέντρωση Χρηματοπιστωτικού στις 6.00μμ στην πλατεία Βάθη

Στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 7.00μμ στη Θεσσαλονίκη

Στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 6.30μμ στον Πειραιά

Με τα συλλαλητήρια που οργανώνουν σήμερα σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα δίνουν την απάντησή τους στα αντιλαϊκά παζάρια κυβέρνησης και κουαρτέτου,  δίνουν απάντηση στα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται να προστεθούν στο ήδη νομοθετημένο αντιλαϊκό οπλοστάσιο του κεφαλαίου.

Την ίδια μέρα που κυβέρνηση και κουαρτέτο στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ θα βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο πακέτο των νέων αντιλαϊκών μέτρων, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, καλούν τους εργαζόμενους να βροντοφωνάξουν:

«Κάτω τα μέτρα και τα αντίμετρα κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας»

Προετοιμάζοντας την επιτυχία των συλλαλητηρίων, συζητούν πλατιά με τους εργαζόμενους την ανάγκη να παλέψουν ενάντια σε παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα, δημιουργώντας προϋποθέσεις κλιμάκωσης του αγώνα και με πανεργατική απεργία το επόμενο διάστημα.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο στις 7/4 θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες οργανώνονται σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Στα συλλαλητήρια καλούν, επίσης, με ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η ΠΑΣΕΒΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Ανακοίνωση εξέδωσε και το κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού του ν. Αττικής:

"ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΣΤΙΣ 6:30 ΜΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι τραπεζοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στις εταιρείες όλου του κλάδου,

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην ενιαία επίθεση Κυβέρνησης – κεφαλαίου –ΕΕ. Καμία ανοχή στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα θετικό να περιμένουμε από τη νέα συμφωνία.

Η διαπραγμάτευση γίνεται για τους επιχειρηματικούς ομίλους, για τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να αποσπάσει τη συναίνεση των εργαζομένων με τα ψέματα περί αντίμετρων και αντισταθμιστικών, δίνοντας λίγα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια και νέα προνόμια και φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας βιώνουμε καθημερινά μέτρα και αντίμετρα που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια και η σημερινή συγκυβέρνηση. Είναι οι μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, αύξηση των φόρων – μείωση αφορολόγητου, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, η μείωση των κοινωνικών παροχών κ.α.

Με ή χωρίς μνημόνια, αυτά τα μέτρα έρχονται για να μείνουν για να υπηρετούν μόνιμα την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου που απαιτούν το τσάκισμα των δικών μας δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πρόκειται να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό στα 751, αντίθετα φτάνει στο σημείο να δίνει τζάμπα δουλειά στους εργοδότες, καταργώντας στην ουσία το επίδομα ανεργίας, αφού οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προσλαμβάνουν ανέργους δίνοντας τους για μισθό το ίδιο το επίδομά τους (που προέρχεται από τις κρατήσεις των εργαζομένων για την προστασία των ανέργων) και ένα μικρό συμπλήρωμα περίπου 150 ευρώ.

Συναδέλφισες – συνάδελφοι,

Οι τραπεζίτες και οι εργοδότες στο κλάδο μας δεν χάνουν ευκαιρία να εφαρμόζουν όλο το νομικό οπλοστάσιο εις βάρος των εργαζομένων. Γενικεύονται οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης (ενοικιαζόμενοι, συμβασιούχοι κ.α ), η εντατικοποίηση αυξάνει όλο και περισσότερο,  οι απολύσεις

συνεχίζονται, καταστρατηγούνται όροι των Συλλογικών Συμβάσεων (βλ. επίδομα μητρότητας, ωράριο εργασίας κ.α).
Γυρίζουμε αποφασιστικά την πλάτη σε όλους αυτούς που καλλιεργούν την ηττοπάθεια και την συναίνεση με το μικρότερο κακό, σε όλους αυτούς που μας ζητάνε να μειώσουμε κι άλλο τις απαιτήσεις μας, να μη ζητάμε πολλά και να προσευχόμαστε να πάει καλά η τράπεζα και ο εργοδότης μας για να συνεχίσουμε εμείς να δουλεύουμε με μισθούς πείνας, με λιγότερα δικαιώματα, χωρίς συμβάσεις. Έχουν τεράστιες ευθύνες για όλα αυτά οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ και όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που θέλουν τους εργαζόμενους αμέτοχους, ασυνδικάλιστους, υπονομεύοντας τους αγώνες τους και τις ανάγκες τους.

Με το κλαδικό σωματείο, όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, δίνουμε συνέχεια στους αγώνες μας.

Κόντρα στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό, καλλιεργούμε κλίμα απεργίας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Συμμετέχουμε μαχητικά – δυναμικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
στις 7 Απρίλη στις 18:30 στην Ομόνοια.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο. Δεν περιμένουμε από κανέναν να μας λύσει τα προβλήματα. Αυτό μόνο εμείς μπορούμε να το επιβάλλουμε με τους αγώνας μας και την πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες."