Εμπαιγμός από την κυβέρνηση, υπογράφει αυτά για τα οποία εμφανίζεται να αντιδρά
Σχόλια - Σχολιανά
Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 11:02

Προσυπογράφει τις αποφάσεις του τελευταίου Γιούρογκρουπ για τα ασφαλιστικά συστήματα και κατά τ' άλλα εμφανίζεται να αντιδρά στις νέες περικοπές που συζητιούνται στο πλαίσιο της «αξιολόγησης»!

-- «Διαγνωστικούς ελέγχους», τακτική «συγκριτική αξιολόγηση» και «αυτόματες διορθώσεις» με βάση τις «βέλτιστες εθνικές πρακτικές», προκειμένου τα ασφαλιστικά συστήματα στα κράτη - μέλη να προσαρμόζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά στα δημοσιονομικά δεδομένα και στην «αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης», προωθεί η Ευρωζώνη, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις του τελευταίου Γιούρογκρουπ.

-- Οι αποφάσεις αυτές περιγράφουν έναν μηχανισμό αυτόματης περικοπής των συντάξεων και αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ιδιαίτερα «σε περιόδους υψηλού δημοσίου χρέους», στο όνομα της «βιωσιμότητας» των ασφαλιστικών συστημάτων.

-- Με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα, προωθείται σήμερα η νέα μείωση των συντάξεων στην Ελλάδα, ενώ έχει ανοίξει η συζήτηση για επιπλέον «μεταρρυθμίσεις» που θα διασφαλίζουν τη «βιωσιμότητα» του συστήματος.

-- Οι αποφάσεις του Γιούρογκρουπ έχουν τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία κατά τ' άλλα εμφανίζεται να αντιδρά στην περικοπή των ήδη αποδιδόμενων συντάξεων, ως προαπαιτούμενο για να κλείσει η «αξιολόγηση».