Συλλαλητήρια στις 7 Απρίλη σε όλη την Ελλάδα
Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017 11:23

Στην Ομόνοια, στις 6.30 το απόγευμα το συλλαλητήριο της Αττικής

 

 

Στη διοργάνωση συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα την Παρασκευή 7 Απρίλη, μέρα κατά την οποία πραγματοποιείται η επόμενη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, προχωρά το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Με ανακοίνωσή του καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να κλιμακώσουν τον αγώνα απέναντι στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ, να δημιουργήσουν με τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες προϋποθέσεις για απεργιακή απάντηση στα βάρβαρα μέτρα.

Ηδη, το συλλαλητήριο στην Αττική ορίστηκε για την Ομόνοια στις 6.30 μ.μ.

 

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει τα εξής:

«Το ΠΑΜΕ, τα Συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, οι Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται σε αυτό, βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, στα εργοστάσια, στα γραφεία, στους χώρους δουλειάς. Πρωτοστατούν στην ενημέρωση των εργαζομένων, στην οργάνωση της απάντησης στη βάρβαρη επίθεση ΣΕΒ - κυβέρνησης - ΕΕ, σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις που κάλεσε το ΠΑΜΕ βροντοφώναξαν:

-- Καμιά ανοχή στα βάρβαρα μέτρα

-- Καμιά ανοχή στα ψέματα της κυβέρνησης

-- Καμιά ανοχή στα παιχνίδια των διαπραγματεύσεων

Κόντρα στο κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας, κόντρα στην απογοήτευση και τον συμβιβασμό, η πλούσια και πολύμορφη δράση των Συνδικάτων, η συζήτηση, η ενημέρωση, το αγωνιστικό παράδειγμα, δίνουν ελπίδα και κουράγιο. Μαχητικοποιούν και κινητοποιούν δυνάμεις.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να απευθυνθούν στην εργατική τάξη με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα.

Να αποκαλύψουμε στους εργαζόμενους τα ψέματα της κυβέρνησης περί "δίκαιης ανάπτυξης" και "αντισταθμιστικών". Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Η εργατική τάξη δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από τη νέα συμφωνία.

Με όλες μας τις δυνάμεις, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες δημιουργούμε προϋποθέσεις για απεργιακή απάντηση στα βάρβαρα μέτρα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συνεχίσουμε με ένταση και κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ. Με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλαλητήρια στις 7 Απρίλη σε όλη την Ελλάδα».