Συνεχίζεται η έκθεση του ΣΕΗ με αρχειακό υλικό
Επικαιρότητα - Χρήσιμες πληροφορίες
Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2017 08:06

Συνεχίζεται η έκθεση με σπάνιο αρχειακό υλικό, που διοργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο). Θα λειτουργεί καθημερινά έως τις 26 Μάρτη, από τις 11.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.

Σε ανακοίνωσή του, το ΣΕΗ αναφέρει:

«Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Από τα πρώτα σωματεία της χώρας, τα μέλη του πρόσφεραν πολλά με τους αγώνες και την τέχνη τους στο λαϊκό κίνημα, αλλά και εμπνεύστηκαν απ' αυτό. Από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μέχρι το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Χούντα των συνταγματαρχών, το Σωματείο πάλευε για την επιβίωσή του και την επιβίωση του κλάδου. Δημιούργησε μέσα σε δύσκολες στιγμές και μέσα από τις γραμμές του πέρασαν όλοι οι σημαντικοί καλλιτέχνες της χώρας.

Η ζωή λοιπόν του Σωματείου, χέρι - χέρι με τη ζωή του κινήματος και την ιστορία του τόπου, θα ξεδιπλωθεί 13 - 26 Μάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη", μέσα από την έκθεση σπάνιου αρχειακού υλικού που συλλέχτηκε από το αρχείο του Σωματείου, προσωπικά αρχεία, εφημερίδες της εποχής και άλλες πηγές. Το υλικό αυτό πρώτη φορά θα βγει στη δημοσιότητα και είναι ιστορικής σημασίας η διάσωση, συντήρηση και ψηφιοποίησή του που επιχειρεί το Σωματείο».