Νέες μπίζνες για τους επιχειρηματικούς ομίλους
Σχόλια - Σχολιανά
Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 11:46

Με νομοσχέδιο του Υπ. Τουρισμού κυρώθηκε από όλα τα αστικά κόμματα, με συνοπτικές διαδικασίες, η διακρατική συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Κουβέιτ για «συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού». Σκοπός της συμφωνίας είναι η αμοιβαία ενθάρρυνση και κίνητρα (προνόμια, «ζεστό» χρήμα, πάμφθηνη εργατική δύναμη κ.ο.κ.) προς τους επιχειρηματικούς ομίλους (μεγαλοξενοδόχους, εφοπλιστές της κρουαζιέρας) για επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού, όπως περιέγραψε και η υπουργός Τουρισμού.

Ο τουρισμός είναι η τρανή απόδειξη για το ποια ανάπτυξη εννοούν κυβέρνηση και αστικά κόμματα και ποιον ωφελεί:

Οι 5 έως 6 χιλιάδες ευρώ ετήσιες αποδοχές, στην καλύτερη των περιπτώσεων, και το καθεστώς γαλέρας στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα είναι αυτά που φέρνουν την άνοιξη στους μεγαλοεπιχειρηματίες (εν προκειμένω στον τουρισμό). Η σταθεροποίηση και μονιμοποίηση αυτών των όρων προς όφελος του κεφαλαίου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων Ενώσεων του κεφαλαίου, είναι προϋπόθεση για τα ρεκόρ κερδών, για τα οποία επαίρεται η κυβέρνηση όπως στον τουρισμό. Τα "ρεκόρ" αυτά προέρχονται από την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, την επιδείνωση όλων των όρων αμοιβής, εργασίας και ζωής των εργαζομένων.