Τραγούδια της δουλειάς απ' όλο τον κόσμο

Οι «Worksongs Project», τις Κυριακές 5 και 12 Μάρτη και ώρα 8.30 μ.μ., παρουσιάζουν στο "Τρένο" στο Ρουφ (Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως) τραγούδια της δουλειάς απ' όλο τον κόσμο, σε μια μουσική παράσταση επενδυμένη με φωτογραφικό και κινηματογραφικό αρχειακό υλικό.

Τραγούδια της δουλειάς στη διεθνή λαογραφία ονομάζονται εκείνα που είτε αναφέρονται σε διάφορες εργασίες είτε τραγουδιούνται κατά τη διάρκειά τους, ανεβάζοντας έτσι τη διάθεση και συντονίζοντας τις ομαδικές κινήσεις. Πρόκειται για ένα ταξίδι που φιλοδοξεί να εμφανίσει τις ομοιότητες στη δραστηριότητα και κατ' επέκταση στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων της δουλειάς όλου του κόσμου.

Στο μουσικό αυτό οδοιπορικό θα περιηγηθούμε σε μελωδίες από τη χώρα μας, τα Βαλκάνια, την ΒΔ Ευρώπη, την Απω και Μέση Ανατολή, την Υποσαχάρια και Νότια Αφρική, τις Ανδεις και πιο βόρεια τις ΗΠΑ.

Το σχήμα «The Worksongs Project» αποτελούν οι: Ζαγαρέλος Λεωνίδας (φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα), Λιάσκος Δημήτρης (πνευστά, επιμέλεια), Μαλακατές Περικλής (φωνή, μπάσο), Μωραΐτης Αποστόλης (φωνή, ούτι, κιθάρα) και Τσιμπλάκης Βαγγέλης (τύμπανα, κρουστά).