Συγκέντρωση - απάντηση από το ΠΑΜΕ σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο «Χίλτον»
Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 07:05
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

Καμιά ανοχή στα ψέματα της κυβέρνησης. Κανείς να μην πέσει στην παγίδα!

Το προσχέδιο του «αναθεωρημένου μνημονίου συνεργασίας» με την πλευρά της Ευρωζώνης, στο οποίο θα έρθει να «κουμπώσει» το 3ο μνημόνιο με το ΔΝΤ, συζητιέται από χτες στην Αθήνα, μεταξύ συγκυβέρνησης και κουαρτέτου, στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης».

Δεδομένα θεωρούνται η παραπέρα μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και οι νέες περικοπές στις συντάξεις. Τα παζάρια εστιάζονται, επίσης, στο ύψος των «δημοσιονομικών κενών», σε συνδυασμό με το χρονοδιάγραμμα για την κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων τα επόμενα χρόνια.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει για άλλη μια φορά προβάλλοντας δήθεν αντίμετρα στα μέτρα, παρουσιάζοντάς τα "ουδέτερα", όπως έλεγε και με το Ασφαλιστικό ότι δεν θα μειώνονταν οι συντάξεις. Κανείς δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα! Καμία ανοχή στα ψέματα της κυβέρνησης», σημειώνει το ΠΑΜΕ, καλώντας στη σημερινή συγκέντρωση. Καλούν, επίσης, με ανακοινώσεις τους η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και η ΟΒΣΑ. Καλεί επίσης και το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστοπτικού Συστήματος και Συναφών Επιχειρήσεων ν. Αττικής:

"Το μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο στις 21/2 απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι δεν τσιμπάμε στην επιχειρηματολογία Κυβέρνησης και εργοδοτών περί "εθνικής ενότητας", συναίνεσης και εργασιακής ειρήνης μέχρι να έρθει η ανάπτυξή τους...  Δεν ανεχόμαστε άλλα μέτρα σε βάρος μας. Η νέα επίθεση που ετοιμάζουν οι εργοδότες μας, οι τραπεζίτες, σε συνεννόηση με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Κυβέρνηση θα φέρει νέες μειώσεις στους μισθούς μας, παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων,  κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, νέα φοροληστεία. Και όλα αυτά θα προστεθούν πάνω στα προηγούμενα μέτρα, που ήδη έχουμε υποστεί.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους, προβάλλοντας δήθεν "αντίμετρα" στα μέτρα  παρουσιάζοντάς τα ουδέτερα, όπως έλεγε και με το ασφαλιστικό ότι δε θα μειώνονταν οι συντάξεις. Κανείς δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα.

Καμία ανοχή στα ψέματα της κυβέρνησης.

Καμία ανοχή στα παιχνίδια των διαπραγματεύσεων, στα νέα βάρβαρα μέτρα!

Να οργανώσουμε την αντεπίθεση απέναντι στους εκπροσώπους του κεφαλαίου.

Όλοι στον αγώνα. Να δείξουμε τη δύναμή μας.

Να απαιτήσουμε τις απώλειές μας, τις πραγματικές μας ανάγκες.

Το σωματείο μας συμμετέχει στο συλλαλητήριο που καλεί το Π.Α.ΜΕ. αύριο Τετάρτη 1/3 στο χώρο των «διαπραγματεύσεων» και καλεί όλες και όλους τους συναδέλφους να ενώσουμε τη δύναμή μας με τους εργαζόμενους και των υπόλοιπων κλάδων.

Όλες και όλοι στο ΗΙLTON στις 6.30μμ"

*

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ καλεί επίσης στη συγκέντρωση με ανακοίνωσή του που έχει ως εξής:

"Κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση με νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, με κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, με νέα φοροληστεία. Όλα αυτά θα προστεθούν πάνω στα προηγούμενα μέτρα, οδηγώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει για άλλη μια φορά  προβάλλοντας δήθεν αντίμετρα στα μέτρα  παρουσιάζοντάς τα ουδέτερα, όπως έλεγε και με το ασφαλιστικό ότι δε θα μειώνονταν οι συντάξεις.   Κανείς δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα.

Καμία ανοχή στα ψέματα της κυβέρνησης.

Καμία ανοχή στα παιχνίδια των διαπραγματεύσεων, στα νέα βάρβαρα μέτρα!

Να οργανώσουμε την αντεπίθεση απέναντι στους εκπροσώπους του κεφαλαίου.

Όλοι στον αγώνα. Να δείξουμε τη δύναμή μας.

Να απαιτήσουμε τις απώλειές μας, τις πραγματικές μας ανάγκες.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, σε συγκέντρωση, αύριο Τετάρτη 1/3 στο χώρο των «διαπραγματεύσεων».

Όλες και όλοι στο ΗΙLTON στις 6.30μμ"