Απώλειες
Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 12:55

Αποτέλεσμα εικόνας για Μυταράς Δημητρης φωτο

Ένας σημαντικός εικαστικός καλλιτέχνης, ο ζωγράφος, σκηνογράφος και ενδυματολόγος Δημήτρης Μυταράς έφυγε από τη ζωή. Πέρα από το καλλιτεχνικό του έργο άφησε το αποτύπωμά του και στον τομέα της Παιδείας, ως δάσκαλος της Α. Σ. Καλών Τεχνών και άλλων σχολών, με αποκορύφωμα το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας, που ίδρυσε με τη σύζυγό του Χαρίκλεια Μυταρά.

Πέθανε στην Ιταλία, σε ηλικία 81 ετών, ο διεθνούς φήμης εικαστικός και «μαέστρος» του κινήματος «arte povera», Γιάννης Κουνέλλης. Ο σπουδαίος ζωγράφος και γλύπτης γεννήθηκε στις 23 Μάρτη 1936 στον Πειραιά και από τη δεκαετία του 1950 είχε επιλέξει ως τόπο διαμονής του την Ιταλία. Φοίτησε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης, ενώ στη δεκαετία του 1960 αφιερώθηκε κυρίως στη ζωγραφική, επεκτείνοντας στη συνέχεια το έργο του και στη γλυπτική.

Έφυγε από τη ζωή, ο ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος σε ηλικία 77 ετών. Γεννήθηκε στην Πύλο της Μεσσηνίας στις 20 Ιούνη 1939 και συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.