Ασύδοτη η εργοδοσία πετσοκόβει και το επίδομα τοκετού
Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2016 09:54

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Δεκέμβρης 2016

Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους ότι η Τράπεζα δεν καταβάλλει το επίδομα τοκετού, όπως προβλέπεται από την Κλαδική ΣΣΕ. Εκμεταλλευόμενη το χάος που επικρατεί με τα πολλών ταχυτήτων ασφαλιστήρια, δεν αποδίδει τη διαφορά μεταξύ του ασφαλιστηρίου και της κλαδικής σύμβασης, σε εκείνους τους συναδέλφους που το προβλεπόμενο ποσό στο ασφαλιστήριο που τους καλύπτει είναι μικρότερο από το επίδομα τοκετού της Κλαδικής ΣΣΕ, που είναι 1.557 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι που προέρχονται από την ‘Κύπρου’ και δικαιούνται από το ασφαλιστήριο 700 ευρώ, θα έπρεπε να λάβουν από την Τράπεζα συμπληρωματικά 857 ευρώ, τα οποία η Τράπεζα κάνει «γαργάρα». Όταν συνάδελφος ζήτησε τη διαφορά, τότε συμψήφισε η Τράπεζα παράνομα τα νοσήλια, που κατέβαλε ο ΕΟΠΥΥ στο νοσοκομείο, με το δικαιούμενο επίδομα.

Καλούμε τους συναδέλφους, που το επίδομα τοκετού που έλαβαν «στο χέρι» από το ασφαλιστήριο υπολείπεται του ποσού των 1.557 ευρώ που προβλέπεται από την κλαδική ΣΣΕ, να υποβάλουν αίτηση στη ΔΑΔ για το υπόλοιπο ποσό και να μη δεχτούν συμψηφισμό με νοσήλια.

Καταγγέλλουμε τις πλειοψηφίες των συλλόγων και την ΟΤΟΕ, που ενώ γνωρίζουν την παρανομία δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια απαίτησης, στην πράξη, του κλεμμένου ποσού.

Ήδη, ο εν λόγω συνάδελφος προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, με την αρωγή του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού, και η εργατική διαφορά θα διενεργηθεί στις 10/01/2017.

Τηλ. Επικοινωνίας

Καρυώτη Ήβα    6949733543