Ταμείο Υγείας: το άκρον άωτον της σπέκουλας…
Εξελίξεις στην υγεία, στο ΤΥΠΑΤΕ και ΕΛΕΜ
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2016 12:16

... και τα όσκαρ στο θέατρο του παραλόγου…

Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ,

Σας ενημερώνω ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα για να αναλάβετε την προεδρεία του ΕΛΕΜ, άρα ο ισχυρισμός σας βασίζεται στην καλύτερη των περιπτώσεων σε άγνοια του καταστατικού του ΤΥΠΑΤΕ και στην χειρότερη σε σκόπιμη από την πλευρά σας καθυστέρηση υλοποίησης της απόφασης της ΓΣ.

Ανατρέξτε στις παλιότερες συνθέσεις της ΔΕ του ΕΛΕΜ και θα διαπιστώσετε ότι έχει ξανασυμβεί να υπάρχουν μέλη της ίδιας παράταξης στην ΔΕ. Δεν το απαγορεύει το καταστατικό, ούτε ο Κανονισμός.  Καλό θα ήταν βέβαια να αναλάβει και η ΔΗΣΥΕ καμιά ευθύνη, αλλά όπως και εσείς αποφεύγουν και αυτοί να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, που σημειωτέον εκτός από ευθύνη έχουν και πολύ πρακτική δουλειά (βέβαια αυτό είναι κάτι που και για σας είναι πρόβλημα).

Λέτε ότι ο λόγος που δεν μπορούν να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΓΣ της 9/7 είναι η ελλειπής σύνθεση της ΔΕ. Ωραία δικαιολογία…  Μόνο που κάνατε κάτι μήνες να φέρετε τα πρακτικά της συνέλευσης με την απόφαση… Ναι εσείς που τα είχατε στο συρτάρι σας και δεν τα υπογράφατε… Και όχι μόνο δεν τα υπογράφατε, αλλά και δεν κάνατε καμία προεργασία για να υλοποιηθεί η πρότασή σας και απόφαση της ΓΣ στο ΔΣ. Δηλαδή καμία πρακτική προεργασία, ώστε να είναι όλα έτοιμα με πίνακες και με ποσά και να εκκρεμεί μόνο μία έγκριση. Τότε μόνο θα μπορούσατε να πείτε ότι σας φταίει κάποιος άλλος. Για την ώρα η ευθύνη είναι όλη δική σας.

Αντί λοιπόν να πάρετε τα στοιχεία από το Ταμείο Υγείας για τους συνταξιούχους προ του 2000, να ετοιμάσετε τους πίνακες, τα ποσά, τις αιτήσεις και να πιάσετε δουλειά, αρχικά αφού κάνατε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, αφού κάνατε άλλον ένα μήνα μετά για να υπογράψετε τα πρακτικά, τώρα βρήκατε την "καραμέλα" του Προεδρείου του ΤΥΠΑΤΕ και των εκλογών του ΤΥΠΑΤΕ, που θα πάει την διαδικασία άλλους 2-3 μήνες πίσω.  Όμως, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες (ή μήνες!) κοσκινίζει.

Στην τελευταία ανακοίνωση, που σας φταίνε όλοι οι άλλοι, μεταξύ άλλων γράφετε …. «μετά την προσχηματική και απαράδεκτη παραίτηση της Α΄ Αντιπροέδρου του ΤΥΠΑΤΕ - Προέδρου του ΕΛΕΜ και μέλους της ΕΣΑΚ».

Συνάδελφε Σαμπάνη,

με κατηγορήσατε 5 φορές στην τελευταία ΓΣ ότι ο απολογισμός δράσης του ΤΥΠΑΤΕ έχει ψέματα, δηλ. ο απολογισμός αυτός που τον υπερψήφισε στην ΔΕ του ΕΛΕΜ και το εκλεγμένο με την παράταξή σας μέλος. Προφανώς θα είχε την ίδια γνώμη με εμένα για το περιεχόμενο του απολογισμού, πράγμα το οποίο είναι πολύ σοβαρό, γιατί κάποιος από τους δυο σας λέει ψέματα.

Ο απολογισμός της προηγούμενης χρήσης καταψηφίστηκε με την καθοδήγηση της παράταξής σας, της ΔΑΚΕ, μιας και δεν κάναμε παρά μια "μικρή διαχείριση", σύμφωνα με τα λεγόμενά σας. Και ξέρετε κάτι, εμείς έχουμε και ήθος και ευθιξία και αξιοπρέπεια και η καταψήφιση κάτι σημαίνει για εμάς, που το παίρνουμε στα σοβαρά, και επειδή καμία καρέκλα δεν έχουμε παντρευτεί, πόσο μάλλον αυτή του ΕΛΕΜ, αφήσαμε ως οφείλαμε σε εσάς, που γράφετε εξ άλλου τόσο εμπεριστατωμένες ανακοινώσεις, να υλοποιήσετε το πιο απλό και εύκολο κομμάτι του έκτακτου βοηθήματος. Και εσείς … κοροιδεύετε τον κόσμο!

Εμείς σας καταγγέλλουμε ότι όλα αυτά τα κάνετε από σκοπιμότητα, βέβαια και από τεμπελιά για πρακτική δουλειά…

Σε 20 μέρες εμείς υλοποιήσαμε απόφαση που αφορούσε 7.000 κόσμου μόνο με μία παράταξη, την ΕΣΑΚ, να δουλεύει νυχθημερόν. Περάσαν 5 μήνες και εσείς δεν έχετε φέρει στο ΔΣ τίποτα προς υλοποίηση της απόφασης.

Τελικά, με σκοπιμότητα προκαλείτε την ίδια, αν όχι και μεγαλύτερη, καθυστέρηση στην υλοποίηση της απόφασης από ό,τι ακόμα και η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, γιατί δεν την πιστεύετε και δεν θέλετε να υλοποιηθεί η απόφαση.

Τα παιχνίδια σας κατάντησαν βαρετά.

Η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος στις οικογένειες των συναδέλφων μας, που ήταν εν ενεργεία ή συνταξιούχοι και που έφυγαν από τη ζωή, και στους συνταξιούχους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το 2000, πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Αφήστε τα παιχνίδια και πιάστε επιτέλους δουλειά.

ΥΓ προς τους εν ενεργεία συναδέλφους: Μετά, σειρά έχει η τροποποίηση του καταστατικού του ΤΥΠΑΤΕ, αν φυσικά θέλουμε να αξιοποιηθεί η περιουσία του ΕΛΕΜ προς όφελος όλων. Διαφορετικά ...

Για την ΕΣΑΚ

Σοφία Καρυώτη