ΦΕΡΤΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!!!
Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2016 10:33

Έχουν ξεσαλώσει ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥΕ και για να κρύψουν τις πομπές τους  καταφεύγουν στη γνωστή λασπολογία εναντίον της ΕΣΑΚ.

Μας κατηγορούν για κωλυσιεργία και παραπληροφόρηση, εκείνοι που παρουσίασαν ελλιπή στοιχεία στη Γενική Συνέλευση, όταν:

1. Με ευθύνη της ΕΣΑΚ συγκλήθηκε άμεσα η Διαχειριστική Επιτροπή, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης.
  2. Ενώ ζητήθηκε από την Δευτέρα το πρωί από τις ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥΕ να προσκομίσουν την τελική μελέτη σε μορφή «xl» για να αρχίσουν οι διαδικασίες, τούτη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (Παρασκευή 8/4/16, 10 π.μ.) δεν έχει έρθει ακόμα τίποτα. Υπενθυμίζουμε ότι στη συνέλευση έλεγαν ότι είναι έτοιμη η μελέτη και την Δευτέρα πατάμε ένα κουμπί και τέλος.
  3. Μετά από τιτάνιες προσπάθειες για να καλυφθούν όλα τα νομικά κενά που έχει αφήσει η προχειρότητα της πρότασής τους, με τη φυσική παρουσία μελών της ΕΣΑΚ από τη Δευτέρα το πρωί μέχρι και την Πέμπτη το απόγευμα αργά, έγινε κατορθωτό να βγουν οι τύποι των αιτήσεων, τις οποίες θα πρέπει να υποβάλουν στον ΕΛΕΜ οι δικαιούχοι του έκτακτου βοηθήματος. Ξαναθυμίζουμε ότι στη συνέλευση οι ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥΕ έλεγαν ότι τα είχαν όλα έτοιμα…

Παρακάτω παραθέτουμε τις δύο επιστολές της προέδρου (ΕΣΑΚ) της ΔΕ του ΕΛΕΜ και την ανακοίνωση με τις ημερομηνίες που όλα αυτά συντάχθηκαν.

***

Τους έχει ενοχλήσει ασφαλώς ότι ξεσκεπάστηκε η «πατάτα» των 54 ευρώ για τους νέους συναδέλφους, η οποία προφανώς προέκυψε ως εξής: η ΔΑΚΕ, που σύμφωνα και με την τοποθέτησή της στη Γενική Συνέλευση δεν είχε πρόθεση να «δώσει» κάτι στους νέους, στη μελέτη που παρήγγειλε δεν είχε κάνει καμιά πρόβλεψη για τους νέους. Η ΔΗΣΥΕ, που έκανε τη «βαρύγδουπη»  πρόταση για το ποσό που πρέπει να πάρουν οι μετά το 2005, δεν είχε καν δει τη μελέτη για να έχει εικόνα τι ακριβώς προτείνει. Γι’ αυτό και η ΔΕ του ΕΛΕΜ, διαπιστώνοντας την ανεπάρκεια της μελέτης στο σημείο αυτό, αναζήτησε τη λύση στα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης.

Το γεγονός ότι φωνάζουν και δήθεν εξανίστανται χωρίς να τολμούν να βάλουν στις ανακοινώσεις τους τι ποσό τελικά θα πάρουν οι νέοι συνάδελφοι, όπως επίσης και το ότι ο ΕΛΕΜ ακόμα περιμένει τη μελέτη, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Υπάρχει όμως και 2ο εύρημα, …ακόμα «καλύτερο»!!! Οι πριν το 1992 ασφαλισμένοι με την πρόταση ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥΕ λαμβάνουν ως έκτακτο βοήθημα ποσό που αντιστοιχεί στο 100% των ατομικών τους εισφορών αλλά και σε μέρος των εργοδοτικών εισφορών, αφού οι ατομικές τους εισφορές αντιστοιχούν στο 25% του νοητού ποσού και αυτοί παίρνουν το 29% ως έκτακτο βοήθημα.

Οι μετά το 1992 ασφαλισμένοι λαμβάνουν ως έκτακτο βοήθημα ποσό που αντιστοιχεί μόλις στο 70% των ατομικών τους εισφορών, αφού οι ατομικές τους εισφορές αντιστοιχούν στο 50% του νοητού ποσού.

Αυτά για να έχουμε μια εικόνα του πώς αντιλαμβάνεται τη δικαιοσύνη ο καθένας…

***

Συνάδελφοι,

Επιμένουμε ότι η συμμετοχή μας στις συλλογικές διαδικασίες είναι καθοριστικής σημασίας και δεν πρέπει να επαφιόμαστε στο διαδικτυακό συνδικαλισμό, ακόμα κι όταν αυτό αφορά διαχειριστικά θέματα, όπως ο ΕΛΕΜ. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε να αποφασίζουν άλλοι για μας, σε κάθε επίπεδο της ζωής μας, πολιτικό, συνδικαλιστικό ή κοινωνικό.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗΣ ΜΕΛΩΝ (Ε.Λ.Ε.Μ.)

3ης  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 43Α  104 33, ΑΘΗΝΑ                                                             Αθήνα 06/04/2016

Τηλ.:  210. 36.22.488

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 1

ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΜ

Την Τρίτη 05/04 συνεδρίασε η Διαχειριστική Επιτροπή του ΕΛΕΜ με θέμα την «Υλοποίηση της απόφασης της Γ.Σ. Της 02/04/2016».

Σας ενημερώνουμε ότι αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1. Θα αναρτηθεί πίνακας που θα αναφέρει μητρώα και ποσά στο του ΤΥΠΑΤΕ και του ΣΕΤΑΠ.
  2. Τα ποσά θα καταβληθούν όπως αναγράφονται στη μελέτη, ανά μητρώο, χωρίς την προσκόμιση στοιχείων από ατομικούς φακέλους.
  3. Η αίτηση είναι στο στάδιο της επεξεργασίας, θα αναρτηθεί σύντομα.
  4. Δημιουργείται γραφείο στο Ταμείο για την παραλαβή των αιτήσεων.

Η ΔΕ θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την άμεση υλοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, παρόλα αυτά, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Η απόφαση της ΓΣ όπως κατατέθηκε στα πρακτικά από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥΕ έφτασε στα χέρια μας, εχθές Τρίτη στις 3.40 μμ.  Αναμένουμε σήμερα την ακριβή απομαγνητοφώνηση. Η οδηγία προς την Νομική Υπηρεσία για την σύνταξη της αίτησης όμως έχει ήδη δοθεί από τη Διαχειριστική Επιτροπή.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το ποσό που θα λάβουν ως έκτακτο βοήθημα οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν μετά την 1/1/2005 είναι μόλις 54 ευρώ, με βάση την πρόταση της ΔΗΣΥΕ για την καταβολή εκτάκτου βοηθήματος σε ύψος κατά τι μικρότερο του ποσού που αναλογεί στο ελάχιστο δικαιούμενο σύμφωνα με τον πίνακα που κατέθεσαν οι παρατάξεις ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ και ενέκρινε η ΓΣ κατά πλειοψηφία. Θα επανελεγχθεί το ποσό με την ακριβή απομαγνητοφώνηση.

Για την πορεία των διαδικασιών θα ενημερώνεστε σε τακτά διαστήματα από την Δ.Ε. του ΕΛΕΜ.

Για την Διαχειριστική Επιτροπή

ΚΑΡΥΩΤΗ ΣΟΦΙΑ

3ης  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 43Α  104 33, ΑΘΗΝΑ

' 210. 36.22.488

Αριθ. Πρωτ.       89                           Αθήνα   4 Απριλίου 2016

Προς

-   Tα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ειδικού Λογαριασμού Επικούρησης Μελών

1.. Πανηγύρη Αντώνιο                                Αντιπρόεδρο

2. Γεωργοπούλου Αικατερίνη                    Γραμματέα

3. Χρήστου Θωμά                                     Μέλος

-   Το ΔΣ του ΤΥΠΑΤΕ

Κοινοποίηση σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΕΛΕΜ

1.  Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας  Αγροτικής Πειραιώς

Παρακαλούμε να προσέλθετε στις 5/04/2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 15.00 μ.μ, στα Γραφεία του ΕΛΕΜ, 3ης Σεπτεμβρίου 43 , 1ος όροφος, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Θ Ε Μ Α Τ Α

1. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ  ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 02/04/2016

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΥΩΤΗ

3ης  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 43Α  104 33, ΑΘΗΝΑ

' 210. 36.22.488

Αριθ. Πρωτ.       90                                                                                           Αθήνα,   4 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣ

-       Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης της 02/04/2016

-       Την παράταξη ΔΑΚΕ

-       Την παράταξη ΔΗΣΥΕ

Ενόψει της συνεδρίασης της  Διαχειριστικής Επιτροπής αύριο Τρίτη 5/4/2016 στις 15.00 μμ παρακαλούμε να μας προσκομίσετε άμεσα τη μελέτη και τον πίνακα που περιέχουν τα στοιχεία των συναδέλφων, όπως παρουσιάστηκαν και ψηφίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση του ΤΥΠΑΤΕ, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης της απόφασης.

ΚΑΡΥΩΤΗ ΣΟΦΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ε. ΕΛΕΜ