Γιατί πρέπει να έρθεις στη Γ. Συνέλευση για τον ΕΛΕΜ
Παρασκευή, 01 Απρίλιος 2016 12:10

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΗ 10:00 ΣΤΟΝ ΣΕΤΑΠ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Η ΕΣΑΚ, πιστή στη θέση της ότι η περιουσία του ΕΛΕΜ ανήκει σε όλους και ότι οι εργαζόμενοι, που είναι ασφαλισμένοι στα Ταμεία που διαχειρίζονται οι ίδιοι, δεν μπορεί παρά ένα κανόνα να εφαρμόζουν, τον κανόνα της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ, έχει έτοιμη αναλογιστική μελέτη με την οποία άμεσα μπορούν να πάρουν έκτακτο βοήθημα όλοι οι συνάδελφοι, ανάλογα με την ημερομηνία πρόσληψης στην ΑΤΕ με το ακόλουθο σχήμα:

• Για όσους διορίστηκαν μετά την 1-1-2006, το ποσό είναι 2000 ευρώ
  • Από 6000 ευρώ, για όσους διορίστηκαν το 2005, έως 11.500 ευρώ, για όσους διορίστηκαν το 1996 (το ποσό αυξάνεται σταδιακά ανάλογα με την ημερομηνία πρόσληψης).
  • Αντίστοιχα, για όσους έχουν προσληφθεί από το 1995 και παλαιότερα και εργάζονταν στην ΑΤΕ στις 27-7-2012 το ποσό ξεκινά από τις 11.500 και καταλήγει στις 22.000 ευρώ.

Αυτή η διανομή μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα, αν το αποφασίσει η Γενική Συνέλευση, αύριο Σάββατο.

Ταυτόχρονα, πέρα από τα συγκεκριμένα ποσά, που είναι ήδη προσδιορισμένα επακριβώς για κάθε αριθμό μητρώου, έχει υπολογιστεί και ο ατομικός συντελεστής συμμετοχής του καθένα, που μπορεί άμεσα να χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό ενδεχόμενης μελλοντικής διανομής.

Όσον αφορά τους συνταξιούχους προ της 27-7-2012, η ΕΣΑΚ πιστεύει ότι ένα μέρος της περιουσίας που απομένει (και δεν είναι ευκαταφρόνητο) θα πρέπει να διανεμηθεί ως έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους αυτούς, ως αναγνώριση της συμβολής τους στη δημιουργία της κοινής περιουσίας. Το ποσό πρέπει να το αποφασίσει η Γενική Συνέλευση του Ταμείου, ενώ τους δικαιούχους και τον τρόπο διανομής του βοηθήματος θα πρέπει να αποφασίσουν οι Σύλλογοι των Συνταξιούχων με τις Γενικές τους Συνελεύσεις.

Εννοείται πως προϋπόθεση λήψης του έκτακτου βοηθήματος ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ είναι η παραίτηση από κάθε είδους νομική ενέργεια, τωρινή ή μελλοντική, ΟΛΩΝ (και των Συλλόγων Συνταξιούχων συμπεριλαμβανομένων).

Η περιουσία του ΕΛΕΜ είναι και δική σου υπόθεση, ΣΗΜΕΡΑ.

Προσπαθούν να σε πείσουν ότι δεν σε αφορά. Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για να προωθήσει τη λύση του νέου Ταμείου Υγείας – Ιδιωτικού Ασφαλιστήριου με βάση την περιουσία του ΕΛΕΜ. Οι ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥΕ για να περιορίσουν τους δικαιούχους στο γνωστό ακροατήριο.

Στην ψηφοφορία για την τροποποίηση του καταστατικού του ΤΥΠΑΤΕ και του Κανονισμού του ΕΛΕΜ επέλεξες με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥΕ, που δίνει μια προσωρινή λύση στο ζήτημα της απονομής έκτακτου βοηθήματος. Η ΕΣΑΚ δεν μπήκε στη διαδικασία της αντιπαράθεσης, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να ανοίξει έστω ένας δρόμος, ακόμα και αν δεν οδηγεί στην οριστική λύση. Μία ακόμα ατελέσφορη ψηφοφορία θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την «υπόθεση ΕΛΕΜ».

Και ενώ φάνηκε μια κάποια χαραμάδα λύσης, χτυπάει με ασφαλιστικά μέτρα η γνωστή ομάδα της «διαδικτυακής χολέρας». Μήπως για να εμποδίσει τη συνέλευση; Μήπως για να εκβιάσει η απόφαση να είναι σύμφωνη με αυτά που θέλει και τους υποσχέθηκαν;

Η ΔΑΚΕ δε δίστασε όλο αυτό το διάστημα να «αξιοποιήσει» και να «τροφοδοτήσει» ό,τι πιο ποταπό εμφανίστηκε ποτέ στους κόλπους των εργαζομένων-συνταξιούχων της πρώην ΑΤΕ. Σήμερα της ξέφυγε ο έλεγχος, ή μήπως όχι;

Αυτό που σήμερα προέχει είναι, σε πείσμα όλων αυτών που προσπαθούν να σε πείσουν ότι δήθεν η περιουσία του ΤΥΠΑΤΕ και του ΕΛΕΜ είναι κάποιου άλλου, να έρθεις στην συνέλευση, το Σάββατο 2 Απριλίου στον ΣΕΤΑΠ στις 10 πμ. Είναι και δική σου περιουσία και δικαιούσαι να αποφασίσεις.

ΕΣΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ Ή ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΟΥ

ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΕΜ