Η ΕΣΑΚ ζητάει τη λήψη μέτρων για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας κατά την κατάθεση του ν/σ για το ασφαλιστικό
Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2016 12:31

Η ΕΣΑΚ κατέθεσε σήμερα στο ΔΣ του ΣΕΤΑΠ την παρακάτω επιστολή:

Αθήνα, 19/2/2016

Προς το Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ

Συνάδελφοι,

Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς σε όλη τη χώρα, οι πλημμυρισμένοι από λαϊκό κόσμο κεντρικοί δρόμοι φανέρωσαν τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο ασφαλιστικό, να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις. Άλλωστε, η απόσυρση του νομοσχεδίου-εκτρώματος είναι και ο μόνος ασφαλής δρόμος για τη διάσωση των αποθεματικών του ΕΛΕΜ, όπως είχαμε τονίσει και σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΔΣ.

Είναι θετικό και ελπιδοφόρο ότι στον κλάδο μας και ειδικά στον Όμιλο Πειραιώς τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία ήταν αυξημένα. Παρόλα αυτά, επικρατεί ακόμα φόβος και μοιρολατρία, που εμποδίζει πολλούς συναδέλφους μας να κάνουν το βήμα και να πάρουν ενεργά μέρος στον αγώνα. Όλοι γνωρίζουμε, όμως, ότι μόνο ο αταλάντευτος, οργανωμένος αγώνας, η συμμετοχή και η συμβολή όλων των εργαζόμενων στην υλοποίηση των αποφάσεων ανά κλάδο και χώρο δουλειάς, αποτελούν την ισχυρή, αναμφισβήτητη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει σχεδιασμούς, να κάνει την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό κουρελόχαρτο!

Γι΄ αυτό, το σωματείο μας πρέπει να πάρει μέτρα για την κλιμάκωση του αγώνα! Κάθε μέρα, κάθε ώρα με ανεβασμένες μορφές μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες. Αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή, να απαντήσουμε με 48ωρη Γενική Απεργία.

Για όλα τα παραπάνω, η παράταξή μας ζητά την άμεση σύγκληση του ΔΣ, με τα παρακάτω θέματα:

1.  Εκτίμηση της απεργίας 4 Φλεβάρη,

2.  Λήψη μέτρων για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στην Βουλή,

3.  Σύγκληση περιφερειακής συνέλευσης Λεκανοπεδίου Αττικής, με θέμα την οργάνωση της απεργίας.