ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΗΣ Α.Τ.Ε.
Τετάρτη, 09 Σεπτέμβριος 2015 13:36

Η ΕΣΑΚ-ΑΤΕ και το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού επισκέφθηκαν την περασμένη Παρασκευή τον Εκκαθαριστή της ΑΤΕ για το ζήτημα των δεδουλευμένων αποδοχών, που δεν έχουν πληρωθεί από την ΑΤΕ.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Εκκαθαριστή, αυτές τις μέρες συντάσσεται ο πίνακας με τα δικαιούμενα ποσά, που θα διαβιβάσει στην Τράπεζα της Ελλάδος για έγκριση. Η Εκκαθάριση επικαλέστηκε τεχνικές δυσκολίες για την καθυστέρηση στην υποβολή του πίνακα στην ΤτΕ, οι οποίες αφορούν στον τρόπο που πρέπει να γίνουν οι κρατήσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.

Ενημερωθήκαμε ότι στην κατάσταση θα συμπεριληφθεί και το επίδομα ισολογισμού, ενώ σε σχετική μας ερώτηση ο Εκκαθαριστής δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε συμψηφισμό των δεδουλευμένων με τυχόν υπόλοιπα οφειλών προς την ΑΤΕ.

Μετά από επιμονή μας, ο Εκκαθαριστής δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η κατάσταση θα έχει σταλεί στην ΤτΕ, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά του η καταβολή των ποσών υπολογίζεται, με βάση τις προθεσμίες και τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο, να γίνει τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Σε σχετική μας ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα ανάκλησης της υπουργικής απόφασης για την καταβολή, μας δήλωσε ότι η προθεσμία προσβολής της που δίνει ο νόμος παρήλθε άπρακτη (το ΤΧΣ δεν προσέφυγε κατά της απόφασης).

Οι δυνάμεις μας θα είναι σε συνεχή επαφή και θα ακολουθήσει ενημέρωση με ό,τι νεώτερο υπάρξει σχετικά με το θέμα.

***

Αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν στο ΔΣ και στο ΓΣ της ερχόμενης εβδομάδας, όπου και θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις τόσο για το θέμα της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων, όσο και της αντιμετώπισης του ζητήματος των συμψηφισμών, για άλλη μια φορά, των δεδουλευμένων με τις οφειλές των συναδέλφων προς την Εκκαθάριση.

Οι συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν τέτοιο ζήτημα να επικοινωνήσουν με τον ΣΕΤΑΠ, γιατί οι νομικές ενέργειες που θα γίνουν πρέπει να είναι εξατομικευμένες και δεν αρκεί η γενική παρέμβαση του Σωματείου.