Δεν θα αφήσουμε τον εκκαθαριστή σε χλωρό κλαρί…
Τα νέα μας
Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2015 21:47

Στη συνάντηση που είχε χτες το ΔΣ του ΣΕΤΑΠ με τον εκκαθαριστή για τα δεδουλευμένα των απολυμένων της ΑΤΕ, αντιληφθήκαμε ότι μας δουλεύει ψιλό γαζί !!!

Από την πρώτη στιγμή της κουβέντας μας, του εξηγήσαμε ότι δεν βρισκόμασταν εκεί για επίσκεψη αβροφροσύνης και ότι μετά από 3 χρόνια παράτυπης παρακράτησης των δεδουλευμένων μας, δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία να μη μας καταβάλει άμεσα τα δικαιούμενα ποσά.

Στην αρχή προσπάθησε να δικαιολογηθεί ότι φταίει η Τράπεζα της Ελλάδος, που δεν του έχει δώσει έγκριση. Μετά την παρέμβαση όμως του νομικού του συμβούλου, αποκαλύφθηκε ότι η ΤτΕ δίνει την έγκριση, αφού ο εκκαθαριστής στείλει πρώτα τους πίνακες προσωρινής διανομής ποσών.

Όταν τον ρωτήσαμε γιατί από τις 30/6, που βγήκε η υπουργική απόφαση, δεν έχει καταρτίσει τους πίνακες προσωρινής διανομής, άρχισε να μασάει τα λόγια του: μία έλεγε ότι χρειάζεται χρόνος για να φτιαχτούν οι πίνακες, μετά είπε ότι οι πίνακες είναι έτοιμοι από το Γενάρη, ύστερα ισχυρίστηκε ότι δεν έχει τα ποσά, μετά έλεγε ότι έχει τα ποσά αλλά του λείπει το ποσό που έχει καταβάλει η Τράπεζα Πειραιώς για το επίδομα ισολογισμού για να κάνει διασταύρωση και τελικά αφού τον πιέσαμε … ομολόγησε: (κατά την προσωπική του άποψη) η ΤτΕ δεν μπορεί να ασχοληθεί αυτή την εποχή με τέτοια θέματα…

Ως ΕΣΑΚ του διαμηνύσαμε ότι εάν δεν φροντίσει μέσα στο επόμενο 10ήμερο να έχει στείλει τους πίνακες στην ΤτΕ για έγκριση και καταβολή των δεδουλευμένων, θα μας βρει απέναντί του. Επίσης, διευκρινίσαμε ότι εάν παρακρατηθούν χρήματα από τα δεδουλευμένα ως συμψηφισμός με τυχόν οφειλές των συναδέλφων, αυτό θα αποτελέσει «αιτία πολέμου» με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πάντως, μας διαβεβαίωσε ότι  τα χρήματα υπάρχουν (!!!)

Συνάδελφοι,

Παρά τις προσπάθειές μας να δεσμευτεί ο εκκαθαριστής για συγκεκριμένες ημερομηνίας που θα στείλει τους πίνακες στην ΤτΕ, ο ίδιος απλά είπε ότι «θα κάνει ό,τι μπορεί»…

Εμείς σας καλούμε να είστε σε ετοιμότητα, ώστε εάν τον Σεπτέμβριο δεν έχει λήξει το θέμα, «θα κάνουμε κι εμείς ό,τι μπορούμε» για να μην τον αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, μέχρι να πάρουμε τα χρήματά μας.