1/7/2015: Η πρώτη μέρα συναλλαγών στα καταστήματα
Πέμπτη, 02 Ιούλιος 2015 08:29

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το άνοιγμα καταστημάτων τραπεζών για την εξυπηρέτηση συνταξιούχων το πρώτο μας μέλημα ήταν η ασφάλεια των συναδέλφων, οι οποίοι θα μπορούσαν να γίνουν δέκτες της οργής και της αγανάκτησης των συναλλασσόμενων. Γι’ αυτό το λόγο επισκεφθήκαμε αρκετά καταστήματα του Λεκανοπεδίου, ενώ επικοινωνήσαμε και με συναδέλφους της περιφέρειας, για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν προβλήματα και να παρέμβουμε όπου χρειαστεί.

Φαίνεται ότι σε όλο το δίκτυο ομαλά κύλησαν οι συναλλαγές, παρά τον μεγάλο όγκο σε κάποια καταστήματα, κυρίως συνοικιακά. Οι συνάδελφοί μας, όπως σε κάθε κρίσιμη στιγμή, απέδειξαν ότι έχουν και κοινωνική ευαισθησία και  υπευθυνότητα, χωρίς να χρειαστεί να τους το υποδείξει κανείς. Η ίδια αίσθηση υπήρχε και από τους συνταξιούχους, που παρά την μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται, έδειξαν κατανόηση προς τους εργαζόμενους, αντιλαμβανόμενοι την προσπάθειά τους για εξυπηρέτηση, κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, όπως είναι αυτές που έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες. 

Α) Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση και καλούμε και όλους τους συναδέλφους να κάνουν το ίδιο.

Β) Οι συζητήσεις, που γίνονταν μέσα και έξω από τα καταστήματα από τον κόσμο που περίμενε, ήταν εξόχως αποκαλυπτικές. Φάνηκε ότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι το δίλημμα του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής είναι ψεύτικο και ότι καλούμαστε να διαλέξουμε το σχοινί με το οποίο θα κρεμαστούμε. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όλοι ένιωθαν βαθύτατα «αναξιοπρεπείς» από αυτή την εξέλιξη, για την οποία υπεύθυνοι είναι τόσο οι Ευρωπαίοι εταίροι μας με τον εκβιασμό που μας ασκούν, όσο και η κυβέρνηση με τις αυταπάτες που έσπειρε, ότι θα μπορούσε τάχα να εφαρμόσει μια «άλλη πιο δίκαιη κοινωνικά πολιτική», χωρίς μνημόνια και μέτρα, παραμένοντας στην ΕΕ. Καλώς ή κακώς, όταν είσαι στην αρένα με τα λιοντάρια, δεν μπορεί να τρέχεις γύρω γύρω μέχρι να κουραστεί το λιοντάρι για να μην σε φάει. Απλά φεύγεις από την αρένα…

***

Εμείς καλέσαμε και καλούμε όλους, συνάδελφους και συναλλασσόμενο κοινό,  να μην υποκύψουν σε κανέναν εκβιασμό ή απόπειρα τρομοκράτησης, και χωρίς αυταπάτες για τον χαρακτήρα της ΕΕ την Κυριακή να βάλουμε τη σφραγίδα μας με ένα διπλό ΟΧΙ:

Όχι στην πρόταση ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ,

Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης,

Αποδέσμευση από την ΕΕ με τον λαό στην εξουσία.

Αυτή είναι η μόνη διέξοδος για τον απλό εργαζόμενο, για τον απλό κόσμο. Οι μάχες μεταξύ εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών, ντόπιων και ξένων, δεν μας αφορούν. Και ξέρουμε ότι «αν ο λαός έχει κέφια, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω». Αρκεί να το πιστέψει.

 

alt

Μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό, υπογράφηκε και το υπ΄ αριθμ. 1303/2015 ΦΕΚ, με το οποίο το Υπουργείο Οικονομικών προσθέτει την σχετική παράγραφο για την καταβολή των δεδουλευμένων μας…