Ο ΣΕΤΑΠ συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 11 Ιούνη στην Ομόνοια 7.30μμ
Τετάρτη, 03 Ιούνιος 2015 13:48

Το ΔΣ του ΣΕΤΑΠ υπερψήφισε κατά πλειοψηφία την πρόταση της ΕΣΑΚ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες στις 11 Ιούνη στην Ομόνοια.

Το κείμενο της πρότασης της ΕΣΑΚ έχει ως εξής:

Αθήνα, 2/6/2015

Προς το Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ

Συνάδελφοι,

Ζητάμε τη συνεδρίαση του ΔΣ προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο, που διοργανώνουν στις 11 του Ιούνη σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα μπροστά στη νέα κατάσταση.

Η συμφωνία που ετοιμάζεται ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους θεσμούς της ΕΕ, από τη μια  διατηρεί όλους τους νόμους που ανέτρεψαν εργασιακές σχέσεις, ΣΣΕ, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, έδωσαν χτύπημα στην Υγεία και Παιδεία, ενώ από  την άλλη φέρνει νέα μέτρα που θα φορτωθούν στις πλάτες των εργαζομένων, στη φορολογία, στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό.

Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ενημερωθούν, να χτυπηθεί το κλίμα αναμονής και υποταγής. Τα συνδικαλιστικά όργανα έχουν ευθύνη να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων.

***

Διεκδικούμε μαζί  με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα

ØΑυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

ØΚάλυψη όλων των απωλειών.

ØΑποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας.

ØΚατάργηση των αντεργατικών νόμων. Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Στον κλάδο διεκδικούμε

ØΤην υπογραφή ΣΣΕ με ανάκτηση  όλων των απωλειών

ØΤην τήρηση του χρόνου εργασίας

ØΠροσλήψεις προσωπικού με σταθερή και μόνιμη εργασία

***

Η συμμετοχή των εργαζόμενων της Πειραιώς σε αυτό το συλλαλητήριο μπορεί να γίνει η αφετηρία για την ανάπτυξη και οργάνωση του κινήματος στο χώρο, για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά:

ØΠλήρη και καθολική εφαρμογή του Οργανισμού.

ØΆμεση αποζημίωση των αδειών προηγούμενων ετών.

ØΤήρηση του ωραρίου εργασίας και αποζημίωση υπερωριακής εργασίας

***

Επιπλέον, οι προερχόμενοι από την ΑΤΕ, που βλέπουν παρά τις υποσχέσεις να μην προχωράει η καταβολή των δεδουλευμένων και να μη δίνεται σαφής απάντηση για το υπόλοιπο 50% της αποζημίωσης, μαζί με τις υπόλοιπες διεκδικήσεις του κινήματος συνολικά και των εργαζόμενων της Πειραιώς, να ξαναβάλουν στην ατζέντα τα θέματα αυτά που παραμένουν ανοιχτά. Nα μπουν οι βάσεις για διεκδίκησή τους, εκτός από τις δικαστικές αίθουσες και τα υπουργικά γραφεία, και στο δρόμο, οργανωμένα και μαζικά, με τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει χρόνος για συνεδρίαση, η απόφαση μπορεί να ληφθεί δια περιφοράς.