ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΑΤΕ 28/6
Τρίτη, 24 Ιούνιος 2014 18:50

Συνάδελφοι,

Στις 28 Ιουνίου η συνέλευση του Ταμείου Υγείας θα είναι εκλογοαπολογιστική (λόγω της λήξης της θητείας του ΔΣ προ πολλού) και για την οποία δεν απαιτείται ειδική απαρτία και ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ (για να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες τροποποίησης του καταστατικού) για την πραγματοποίηση της οποίας απαιτείται αυξημένη απαρτία-συμμετοχή.

Συνάδελφοι,

Αδυναμία πραγματοποίησης της καταστατικής Γ.Σ. από έλλειψη απαρτίας εξυπηρετεί τη γραμμή που θέλει τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ να παραμείνουν παγιδευμένα στο ΤΥΠΑΤΕ, όπου το περιβάλλον είναι πολλαπλά επισφαλές.

Γνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει πλέον κι άλλη «ευκαιρία», σας καλούμε να προσέλθετε μαζικά στην εκλογοαπολογιστική και στην καταστατική Γ.Σ. το Σάββατο 28 Ιούνη στην αίθουσα του ΣΕΤΑΠ.

ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΤΕ ΣΕ «ΣΕΙΡΗΝΕΣ» ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ.

ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ.

***

ΥΓ: Η ΕΣΑΚ μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ σε περίπτωση θέσης του Ταμείου σε εκκαθάριση, όπως είχε αποφασίσει το ΔΣ του ΤΥΠΑΤΕ, μάζεψε τον Αύγουστο του 2013 υπογραφές συναδέλφων για πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Ορίστηκε ημερομηνία συνέλευσης, όμως τελικά οι συνάδελφοι δεν ήρθαν και δεν πραγματοποιήθηκε η συνέλευση λόγω έλλειψης απαρτίας. Με άλλους όρους θα αντιμετωπίζαμε το ζήτημα τότε και με άλλους σήμερα, που ένα μεγάλο μέρος των ενδιαφερόμενων έχει φύγει με την εθελούσια και δεν έχει πια τη ιδιότητα του τακτικού μέλους και άρα δικαίωμα ψήφου. Επιπλέον πριν από ένα χρόνο δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα οι αγωγές και τα δικαστήρια που έχουν οδηγήσει στη δέσμευση μεγάλου μέρους της περιουσίας του ΕΛΕΜ.

Τις θέσεις της ΕΣΑΚ στην πορεία αυτή, τις ευθύνες των άλλων δυνάμεων κατά τη δική μας γνώμη, μπορεί όποιος επιθυμεί να τις διαβάσει στην ιστοσελίδα. Όμως υπάρχει ζήτημα, σοβαρό και με πολλές προεκτάσεις, όταν εδώ και χρόνια από έλλειψη απαρτίας δεν μπορούμε να κάνουμε μία συνέλευση, αλλά με μεγάλη ευκολία τρέχουμε στους δικηγόρους και στα δικαστήρια.

Τέλος, η συνέλευση αυτή αφορά το σύνολο των τακτικών μελών του ΤΥΠΑΤΕ (σημερινοί εν ενεργεία στην Πειραιώς), ανεξάρτητα από το αν έχουν καταβάλει εισφορές ή όχι στον ΕΛΕΜ, ανεξάρτητα από την ημερομηνία πρόσληψης δηλαδή.

Το ποιός είναι δικαιούχος, τι σημαίνει δικαιούχος κλπ είναι ζήτηματα που μένουν να κριθούν και η καταβολή ή μη εισφορών στο Ταμείο από μόνη της ούτε καθιστά, ούτε αποκλείει κάποιον από δικαιούχο