ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τα νέα μας
Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2013 12:59

(από την ιστοσελίδα του ΣΕΤΑΠ)

Όπως είναι γνωστό ο εκκαθαριστής συμψήφισε την καταβολή της (μισής) αποζημίωσης λόγω απόλυσης με τυχόν προκαταβολές μισθών και εφάπαξ, γεγονός άδικο αφού εκκρεμεί το άλλο μισό της αποζημίωσης. Με το ζήτημα αυτό το Προεδρείο ασχολήθηκε από τη συγκρότησή του και την αδικία προβάλαμε και στον εκκαθαριστή στη τελευταία μας συνάντηση, διεκδικώντας ανατροπή του απαράδεκτου τρόπου συμψηφισμού χωρίς να λάβουμε ικανοποιητική απάντηση.

Με δεδομένο ότι έχει ήδη καταβληθεί το ποσό και έχει ήδη γίνει η σχετική παρακράτηση δεν απομένει άλλος τρόπος διεκδίκησης πέρα από τα δικαστήρια. Με σκοπό λοιπόν να οργανώσουμε τις σχετικές ενέργειες, να εκτιμηθεί το κόστος κλπ καλούμε τους συναδέλφους που επιθυμούν να συμμετέχουν:

1.      να στείλουν με φαξ   (αρ. φαξ 210 3605968) στο Σύλλογο το εκκαθαριστικό της αποζημίωσης απόλυσης όπου φαίνεται και η σχετική παρακράτηση

2.      να ενημερώσουν με mail το σύλλογο ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) ότι έστειλαν το εκκαθαριστικό και ότι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν.

3.      ορίζουμε ως πρώτη προθεσμία συγκέντρωσης των αιτημάτων των συναδέλφων και συναδελφισσών την επόμενη Παρασκευή 13/12/2013.

Αυτή η απαράδεκτη ενέργεια του εκκαθαριστή, να μας χρωστάει τη μισή αποζημίωση απόλυσης και τα δεδουλευμένα μας και να κρατάει από το πρώτο μισό της αποζημίωσης τις οφειλές μας, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.