Έκτακτο ΔΣ ΣΕΤΑΠ: Οι εργαζόμενοι έχουν σοβαρότερα προβλήματα PDF Εκτύπωση E-mail
Τα νέα μας
Δευτέρα, 07 Οκτώβριος 2013 12:22

Για το έκτακτο ΔΣ του ΣΕΤΑΠ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις των παρατάξεων Συσπείρωση, Αγωνιστική Πρωτοβουλία και ΔΗΣΥΕ, διαπιστώσαμε ότι η απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ που έγινε στις 3/10 παρουσιάζεται ως μια απόφαση δικαστηρίου, που κατά κάποιους ήταν δίκαιη και κατά άλλους άδικη.

Η ΕΣΑΚ δεν μπήκε σε καμία στιγμή στη λογική του δικαστηρίου, επειδή πάντα είχε και έχει ως άποψη ότι στο συνδικαλιστικό κίνημα η σύγκρουση πρέπει να γίνεται με τον εργοδότη και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Οι βιαιοπραγίες μεταξύ -εκλεγμένων από τους εργαζόμενους- συμβούλων είναι βούτυρο στο ψωμί του εργοδότη αφού συμβάλλουν στον εκφυλισμό του κινήματος και στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων ( για αυτό και δε δώσαμε τόση μεγάλη έκταση στο ζήτημα).

Το θέμα όμως δεν είναι διαδικαστικό

Το περιστατικό με το σύμβουλο της Συσπείρωσης, ο οποίος κατά την κρίση μας είχε την κύρια ευθύνη για τον γηπεδικό χαρακτήρα που πήρε το συμβάν, θα μπορούσε να έχει λήξει από την επόμενη μέρα Η Συσπείρωση θα μπορούσε να καταδικάσει αυτή τη συμπεριφορά ως μια ατομική συμπεριφορά ενός ανθρώπου που δεν μπόρεσε να ελέγξει το θυμικό του μετά την προκλητική συμπεριφορά του συνάδελφου Αμούντζια και το θέμα να λήξει εκεί. Η ΕΣΑΚ έχει εισπράξει πάμπολλες φορές τη λεκτική βία, και όχι μόνο, τόσο από τη ΔΗΣΥΕ όσο και από άλλες παρατάξεις σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων τουλάχιστον 15 ετών. Εάν μπαίναμε σε αυτή τη λογική της προσωπικής αντιπαράθεσης και όχι της πολιτικής μέσα στα συνδικαλιστικά όργανα, τότε θα έπρεπε να είμαστε κάθε μέρα με μαυρισμένα μάτια και σκισμένες μπλούζες.

Επιλέγουμε αυτές τις μάχες να τις δίνουμε στις περιφρουρήσεις των απεργιών ενάντια στο μηχανισμό του εργοδότη και στη σύγκρουση με τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά. Δεν φοβόμαστε να «παίξουμε ξύλο» όταν πρόκειται για το δίκιο του εργαζόμενου, αλλά το θεωρούμε υποκρισία να παίζουμε ξύλο μεταξύ μας για να αποδείξουμε ποιος είναι ο πιο «επαναστάτης».

Ορισμένα σοβαρά συμπεράσματα πέρα από την επιφάνεια.

1.Το γεγονός αυτό ΔΗΣΥΕ ΔΑΚΕ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ το εκμεταλλεύτηκαν επικοινωνιακά ο καθένας με άλλες παραμέτρους σαν τους μεγαλοδημοσιογράφους.

2.Η ΔΑΚΕ διατύπωσε το γνωστό ‘’καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται’’ ότι δηλ λέει η κυβέρνηση και η ΕΕ για να χτυπήσει το κίνημα.

3. Η Συσπείρωση πίστωσε τον αγώνα που έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι το καλοκαίρι σε έναν «ήρωα» που για αυτό μπορεί να γρονθοκοπεί.

4. Μας απειλεί με μεγάλη αμετροέπεια η Συσπείρωση ότι θα μας «κρίνουν οι αγώνες του καλοκαιριού». Εμείς όμως θυμόμαστε ότι τη χαριστική βολή στον αγώνα του καλοκαιριού έδωσε αυτή η παράταξη με την περίφημη θέση «υπογράφουμε και συνεχίζουμε την απεργία επειδή οι εργαζόμενοι φοβούνται»

Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους

«Μαγκιά» είναι να δώσουμε ώθηση στους εργαζόμενους να κάνουν το βήμα ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να ανασυνταχθεί, ο εργαζόμενος να «ξεφοβηθεί», να συγκρουστεί με τον εργοδότη και τους πολιτικούς του εκφραστές.

Αλλιώς, αν τα διοικητικά συμβούλια γίνονται δικαστήρια, τότε κάτι δεν πάει καλά στο κίνημα.