ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ; ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τα νέα μας
Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2013 10:05

Τελικά η εργοδοσία το έκανε το θαύμα της. Θυμάστε όταν υπογράψαμε τις συμβάσεις και έλειπε από το ποσό η παιδική μέριμνα, το διαχειριστικό, το ανθυγιεινό και μας είπαν ότι θα τα παίρνουμε επιπλέον του ποσού της σύμβασης;

Ένα χρόνο κράτησε η υπόσχεση. Τώρα τα εντάσσουν στο νέο μισθό με αποτέλεσμα και αυτοί που είχαν οικιοθελή παροχή να βλέπουν το σχετικό κουτάκι να αυξάνεται όχι με το συνολικό ποσό των μειώσεων από την κλαδική, αλλά με το ποσό μειωμένο κατά την παιδική μέριμνα ή τα υπόλοιπα επιδόματα.

Επειδή είναι περίπλοκο δίνουμε ένα παράδειγμα:

Έστω ότι στις 31/05/2012 κάποιος είχε μισθό 2055 ευρώ και στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονταν 55 ευρώ παιδική μέριμνα. Υπέγραψε σύμβαση 2000 αλλά επιπλέον του ποσού αυτού η Πειραιώς του έδινε και τα 55 ευρώ της παιδικής μέριμνας. Ας υποθέσουμε ότι είχε 100 ευρώ οικιοθελή παροχή  (ποσό επιπλέον της κλαδικής που ίσχυε τον Ιούλιο του 2012) και κλαδικές απόδοχές 1900 ευρώ. Τώρα με τη μείωση της κλαδικής κατά 6%, ενώ τα 114 ευρώ της μείωσης των κλαδικών αποδοχών θα έπρεπε να πάνε στο κουτάκι της οικιοθελούς παροχής, συμψηφίζονται με την παιδική μέριμνα, και το κουτάκι αυξάνεται κατά 59 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό της μισθοδοσίας μειώνεται κατά 55 ευρώ.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήξαμε από αυτά που μας έχουν πει οι συνάδελφοι μέχρι τώρα, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και άλλες εκπλήξεις. Απαιτείται άμεση παρέμβαση. Να απαιτήσουμε να πάρουν πίσω την κοροϊδία.