Ο ΕΛΕΜ σήμερα, μέσα στον εναγκαλισμό του ΤΥΠΑΤΕ
Εξελίξεις στην υγεία, στο ΤΥΠΑΤΕ και ΕΛΕΜ
Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2015 16:37

Η βούλα της διάλυσης του Ταμείου, ως πάροχου πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μπήκε την ίδια μέρα που ξεπουλήθηκε η ΑΤΕ. Η πορεία όμως είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Το πρόβλημα βιωσιμότητας του ΤΥΠΑΤΕ ήταν υπαρκτό πολύ πριν τα μνημόνια. 

Η Αγροτική Τράπεζα είχε την υποχρέωση κάλυψης των ελλειμμάτων του ΤΥΠΑΤΕ ως ασφαλιστικού οργανισμού του προσωπικού της (σύμφωνα με τα άρθρα 69 και 127 του Οργανισμού της) και η εργοδοτική εισφορά αποτελούσε στην πραγματικότητα τον βασικό πυλώνα στήριξης του Ταμείου. Παρ’ όλα αυτά, οι πλειοψηφίες των διοικήσεων του Ταμείου μετατρέψανε το έλλειμμα σε δάνειο, αντί να απαιτήσουν την κάλυψη του από τον εργοδότη. Δεν έστρεψαν ποτέ τους εργαζόμενους σε απαίτηση και διεκδίκηση αύξησης της εργοδοτικής εισφοράς και δεν θα το έκαναν φυσικά, αφού ήταν οι ίδιες πλειοψηφίες, που στη ΓΣΕΕ αποδέχονταν μειώσεις εργοδοτικών εισφορών, που σκότωναν με γρήγορους ρυθμούς τα ταμεία.

Μέσα σε δύο χρόνια μνημόνιου, με μείωση 26% στις αποδοχές μας, άρα και στις εισφορές, οι ίδιες πλειοψηφίες (ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΣΠ) ως λύση προέκριναν:

Περισσότερα...
 
Επιβεβαιώνεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής
Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2015 06:17

 

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ομολογία Μιχαλολιάκου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία επιβεβαιώνει τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, που απορρέει από τη ναζιστική της ιδεολογία.

Η ομολογία αυτή όχι μόνο δεν απαλλάσσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής από τις ποινικές της ευθύνες για τη δολοφονία Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα και για δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις, αλλά και ενισχύει τις ποινικές της ευθύνες.

Αποδεικνύεται, για ακόμη μία φορά, ότι πίσω από τα εγκλήματα που τέλεσαν στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται η ίδια η ναζιστική οργάνωση και ιδεολογία, ότι είναι οι πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των ναζί, των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων, που ευθύνονται για τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα.

Περισσότερα...
 

alt

 
Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ...
Ανακοινώσεις - Ανακοινώσεις της ΕΣΑΚ
Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2015 13:55

Ως παράταξη έχουμε κάνει την επιλογή να «μην μπλέκουμε με τα πίτουρα…» και να μην παρακολουθούμε τις ανέξοδες διαδικτυακές αντιπαραθέσεις μεταξύ παρατάξεων, που κατά κανόνα καθόλου δεν ενδιαφέρουν τους εργαζόμενους και την καθημερινότητά τους. Η δική μας στάση είναι να παρουσιάζουμε υπεύθυνα τη θέση μας από την ιστοσελίδα μας και να βοηθάμε στην οργάνωση των συναδέλφων και τη μαχητικότητά τους, να βοηθάμε στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, να μην μειώνουμε τις απαιτήσεις μας.

Εμείς πιστεύουμε ότι η πραγματική σύγκρουση γίνεται στους χώρους δουλειάς, εκεί που ο διευθυντής ή ο περιφερειακός επιβάλει την τρομοκρατία, εκβιάζει τους εργαζόμενους με ατομικές στοχοθεσίες, τους στερεί στοιχειώδη δικαιώματα, όπως την τήρηση του ωραρίου, πάντα κάτω από την απειλή της απόλυσης. Δίνουμε τη μάχη στο πεδίο της σύγκρουσης, εκεί που οι άλλες παρατάξεις απουσιάζουν.

Επειδή, όμως, πολύς λόγος γίνεται για τη στάση του καθενός, ζητάμε από τους εργαζόμενους να σκεφτούν και να αξιολογήσουν πόσο εύκολα το μεγαλειώδες ΟΧΙ της προηγούμενης Κυριακής μετατράπηκε σε τρομακτικό ΝΑΙ, όπως είχαμε προειδοποιήσει στις ανακοινώσεις μας και τα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας μας. Και ζητάμε από τους εργαζόμενους να κρίνουν τόσο εμάς, την ΕΣΑΚ, όσο και τις άλλες παρατάξεις για τη θέση τους και τη στάση τους.

Γι’ αυτό το λόγο συνοψίζουμε:

Περισσότερα...
 
Η ΕΣΑΚ έφερε στο ΓΣ και στο ΔΣ του ΣΕΤΑΠ το θέμα της επανένταξης σ/φων στο Ταμείο Εφάπαξ
Τετάρτη, 04 Μάρτιος 2015 21:02

Η ΕΣΑΚ κατέθεσε στο Γενικό και Διοικητικό Συμβούλιο πρόταση ο ΣΕΤΑΠ να ζητήσει την άμεση εξέταση του τρόπου επανένταξης στο Ταμείο Πρόνοιας (Εφάπαξ) των συναδέλφων που διαγράφηκαν λόγω της επιστροφής των εισφορών τους. Μετά από πολλά μα-μου-σου-του (δεν μπορούμε αλλιώς να περιγράψουμε αυτά που ειπώθηκαν από τους εκπροσώπους των παρατάξεων στο ΔΣ), η πρότασή μας έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Ίδωμεν ...

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο123456789ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 6 από 9