ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΣΕΤΑΠ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΣΕ
Τα νέα μας
Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2016 14:51

Αν και κατέβαλε η πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΤΑΠ μεγάλες προσπάθειες να αποφύγει τη συζήτηση του θέματος της Επιχειρησιακής Σύμβασης, τελικά δεν τους βγήκε.

Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Τετάρτης 21/9 στη συζήτηση για τον Προγραμματισμό Δράσης, και μάλιστα αφού είχαμε λάβει στα προσωπικά μας mail την ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΣΕΤΠ ότι έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την ΕΣΣΕ, δεν μπορούσε να μη γίνει αναφορά στην Επιχειρησιακή Σύμβαση.

Αρχικά η ΔΗΣΥΕ προσπάθησε να αποφύγει τη συζήτηση, επικροτώντας το πλαίσιο της πλειοψηφίας του ΣΕΤΠ και λέγοντας ότι κι εμείς αυτά ζητάμε (!). Η ΔΑΚΕ υποστήριξε ότι έχουμε χρόνο, αφού η σύμβαση λήγει στο τέλος του έτους (29/9 λήγει στην πραγματικότητα). Τελικά, αφού είδαν ότι αυτά που λένε δε στέκουν, αναγκάσηκαν να ψηφίσουν να συζητήσουμε το θέμα την επόμενη μέρα, αφού πρώτα θα συμβουλεύονταν το δικηγόρο.

Την επόμενη μέρα λοιπόν, δεύτερη μέρα της συνεδρίασης,  ούτε το δικηγόρο είχαν ρωτήσει για να ενημερωθούν, ούτε στοιχειώδες πλαίσιο και σχέδιο δράσης έφεραν στη συνεδρίαση. Επιχειρήθηκε στην αρχή, για άλλη μια φορά, να χρησιμοποιηθεί η απουσία του δικηγόρου ως πρόσχημα για να συνεχιστεί η καθυστέρηση και να μην αποφασιστεί παρέμβαση του σωματείου.

Με τη δική μας επιμονή, αφού τους είπαμε ότι υπάρχει πλαίσιο διεκδίκησης ΕΣΣΕ ψηφισμένο ομόφωνα από το προηγούμενο ΔΣ του ΣΕΤΑΠ και ότι θα πρέπει όποιος κάνει πίσω από αυτό να λογοδοτήσει στους εργαζόμενους ως προς το τι άλλαξε και πρέπει να υποχωρήσει το σωματείο από τις διεκδικήσεις του, δεν είχαν πλέον επιλογή και έτσι ο ΣΕΤΑΠ κατέληξε σε ομόφωνα ψηφισμένο πλαίσιο διεκδικήσεων, το οποίο οφείλει να αποστείλει στον ΣΕΤΠ αλλά και στην Τράπεζα,  ώστε να μπορεί να παρέμβει το σωματείο στη συζήτηση για την ΕΣΣΕ.

Όσο για την παρέμβαση του σωματείου, «μάλλιασε» κυριολεκτικά η γλώσσα μας να εξηγούμε ότι γίνεται με συγκεκριμένη διαδικασία, δηλαδή εξώδικα προς τα μέρη κ.λπ. που προβλέπονται από το νόμο. Επέμειναν στο να στείλουμε επιστολές για να μη δείξουν, όπως ομολόγησαν, επιθετική στάση (!) προς την Τράπεζα. Αφού σε μια τέτοια διαδικασία τρέμουν να ακολουθήσουν αυτά που προβλέπονται έτσι κι αλλιώς και ακολουθούνται από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, φανταζόμαστε τι θα ακολουθήσει στα δυσκολότερα… Για την εφαρμογή του Οργανισμού, την τήρηση του ωραρίου και λοιπά μάλλον προτίθενται να στείλουν λουλούδια και σοκολατάκια! Και η Διοίκηση θα ...συγκινηθεί και θα τα εφαρμόσει!

Συμπέρασμα: δεν ήθελαν να συζητήσουν για την ΕΣΣΕ, γιατί δεν ήθελαν να έρθουν σε κόντρα ούτε με την πλειοψηφία του ΣΕΤΠ, ούτε με τη Διοίκηση. Τι κι αν συζητάνε αυτοί πίσω από την πλάτη των εργαζόμενων, των υπόλοιπων σωματείων, αλλά και του ίδιου τους του ΔΣ; Τι κι αν με τη συμφωνία τους θα δέσουν χειροπόδαρα το σύνολο των εργαζόμενων, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του ΣΕΤΑΠ; Τι κι αν έχουν αρχίσει ήδη μειώσεις μισθών που αγγίζουν και προερχόμενους από την πρώην ΑΤΕ;

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΣΣΕ, ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΤΑΠ  

Περισσότερα...
 
Η διαφορά της πρότασης της ΕΣΑΚ είναι η διαφορά της ΕΣΑΚ από τις άλλες παρατάξεις
Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016 13:45

Η ολοκληρωμένη  οικονομική πρόταση για τον ΕΛΕΜ, που κατέθεσε η ΕΣΑΚ στη ΓΣ του Ταμείου Υγείας, είχε τις εξής παραδοχές:

 • Αναλογικότητα με βάση τα χρόνια υπηρεσίας.
 • Δικαιούχοι είναι  όλα τα μέλη του ταμείου, νέοι και συνταξιούχοι.
 • Ο μαθηματικός τρόπος διανομής υπηρετούσε την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου. Δεν δημιουργούσε τεράστιες αποκλίσεις, ανέβαζε τους χαμηλότερα αμειβόμενους και χαμήλωνε, σχετικά, όσους είχαν πολύ υψηλές αποδοχές.
 • Έδινε συγκεκριμένο ποσό για όλους τους παλιούς συνταξιούχους, που οι ίδιοι θα αποφάσιζαν πώς θα το διανείμουν μεταξύ τους.

 Η πρόταση αυτή στηριζόταν στις πάγιες θέσεις της ΕΣΑΚ ότι:

 • οι εργαζόμενοι είχαν με τους αγώνες τους κατακτήσει ένα ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό σύστημα στη βάση της αλληλεγγύης των γενεών,
 • ο συσσωρευμένος πλούτος στο ταμείο ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους,
 • το άδικο βρίσκεται στους νόμους όλων των κυβερνήσεων, που και  τα ταμεία έκλεισαν και τις συντάξεις μειώνουν διαρκώς ως την τελική εξαφάνισή τους,
 • η πρόταση πρέπει να συμβάλει στην ενίσχυση της αλληλεγγύης ανάμεσα στους  εργαζόμενους, νέους και παλιούς, να συμβάλει να τελειώσουμε με τις προσφυγές και τα δικαστήρια.

 ***

Η πρόταση ΔΗΣΥΕ- ΔΑΚΕ, έχοντας ως κριτήριο διανομής τις καταβληθείσες από τον καθένα εισφορές, οδηγεί

 • τους νέους ουσιαστικά εκτός διανομής,
 • τα πολλά να ξαναπάνε πάλι στα πολλά,
 • σε νέες προσφυγές, αφού αφήνει έξω και τμήμα συνταξιούχων και ένα μεγάλο τμήμα εργαζομένων, και
 • περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα για τους συναδέλφους από την περιφέρεια, αφού στοιχεία για τις εισφορές πριν από το 2000 απλά  ... δεν υπάρχουν.

 ***

Η συνέλευση ψήφισε την πρόταση της ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ. Η απόφαση πρέπει άμεσα να μπει στη ζωή και να υλοποιηθεί. Η ΔΕ να προχωρήσει σε άμεση συνεδρίαση και οι ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥΕ να καταθέσουν τη μελέτη και τον πίνακα που παρουσίασαν στην Γενική Συνέλευση.  

 
Κλαδική και "εθελούσια": η ΟΤΟΕ στην υπηρεσία του τραπεζίτη
Ανακοινώσεις
Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2016 19:17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ηγεσία της ΟΤΟΕ για άλλη μια φορά «τα βρήκε» με τους τραπεζίτες. Για άλλη μια φορά οι συμβιβασμένες ηγεσίες ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και διάφορα ‘’ανεξάρτητα εργοδοτικά’’ σχήματα παζάρεψαν στα τραπέζια του διαλόγου με τους τραπεζίτες τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες. Αυτή τη φορά δεν ήταν μόνοι τους. Είχαν συνοδοιπόρους και τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης (ΜΕΤΑ) που ψήφισαν, όπως λένε, «κριτικά ναι» προσπαθώντας να κρύψουν την ταύτισή τους με αυτούς που μέχρι χτες λοιδορούσαν.

Αποτέλεσμα αυτού του παζαριού ήταν η υπογραφή τριετούς ΣΣΕ, μιας Σύμβασης που ήταν απαίτηση των τραπεζιτών, αφού εξασφαλίζει την κερδοφορία των τραπεζών για τα επόμενα χρόνια θυσιάζοντας για ακόμη μια φορά τα δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων.

ΟΙ τραπεζίτες μετά το πράσινο φως προχωρούν ανενόχλητοι σε ακόμα μία μεγάλη μείωση προσωπικού, σε μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας. Οι τραπεζίτες δικαιούνται να πανηγυρίζουν, πάλι κέρδισαν. Η ηγεσία της ΟΤΟΕ δεν ρίχνει απλά στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, προσπαθεί να μετατρέψει τους εργαζόμενους στις τράπεζες σε υποταγμένους στο μικρότερο κακό, στους εκβιασμούς και την ανασφάλεια.

.

ΑΡΑΓΕ, ΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ;;;

Περισσότερα...
 
ΦΕΡΤΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!!!
Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2016 10:33

Έχουν ξεσαλώσει ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥΕ και για να κρύψουν τις πομπές τους  καταφεύγουν στη γνωστή λασπολογία εναντίον της ΕΣΑΚ.

Μας κατηγορούν για κωλυσιεργία και παραπληροφόρηση, εκείνοι που παρουσίασαν ελλιπή στοιχεία στη Γενική Συνέλευση, όταν:

 1. Με ευθύνη της ΕΣΑΚ συγκλήθηκε άμεσα η Διαχειριστική Επιτροπή, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης.
 2. Ενώ ζητήθηκε από την Δευτέρα το πρωί από τις ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥΕ να προσκομίσουν την τελική μελέτη σε μορφή «xl» για να αρχίσουν οι διαδικασίες, τούτη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές
Περισσότερα...
 
ΕΛΕΜ: φτάνει πια η κοροϊδία!
Εξελίξεις στην υγεία, στο ΤΥΠΑΤΕ και ΕΛΕΜ
Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2016 23:07

Ξέραμε ότι τόσα χρόνια ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥΕ μας κοροϊδεύουν με τον ΕΛΕΜ, αλλά τώρα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Και μας έχουν κουράσει! Όλο θέλουν να μοιράσουν κι’ όλο κάτι τους φταίει…

Δεν σχολιάζουμε τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που από κει που ήθελαν να αναβιώσουν το Ταμείο με τα λεφτά του ΕΛΕΜ, τώρα η μόνη τους καήλα είναι να πληρωθούν τα χρέη στους κλινικάρχες, μην τυχόν και προλάβει να πάρει ο Κατρούγκαλος τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ, αφήνοντας απλήρωτα τα χρέη του ΤΥΠΑΤΕ(!) … Η προστασία της περιουσίας του ΕΛΕΜ τους ήταν εξ αρχής παντελώς αδιάφορη.

Θα σχολιάσουμε, όμως, τη στάση των ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥΕ, γιατί μας εμπαίζουν (όλους τους συναδέλφους) ξεδιάντροπα.

Περισσότερα...
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο123456789ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 4 από 9