Το Ταμείο Πρόνοιας (ΕΦΑΠΑΞ) σε κρίσιμες αποφάσεις για το ακίνητο της Κριεζώτου (μέρος 1ο)
Κυριακή, 16 Οκτώβριος 2016 21:51


ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

 

Οι κυβερνήσεις εποφθαλμιούν το ακίνητο της Κριεζώτου.

 

Οι διοικήσεις του Ταμείου αδυνατούν.

 

Απαραίτητη η παρέμβαση των εργαζομένων.

 

Η παράταξη της ΕΣΑΚ από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου ΔΣ στο Ταμείο ΕΦΑΠΑΞ, προ διετίας, έθεσε εκ νέου την ανάγκη της γρήγορης τακτοποίησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ακινήτου, ιδιοκτησίας του Ταμείου, επί της Κριεζώτου. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν έχει αναγνωρισθεί, από το 2004 που ιδρύθηκε το σημερινό Ταμείο (ως ΝΠΙΔ) αποτελώντας το διάδοχο του κλάδου Πρόνοιας του τότε ενιαίου ΤΣΠΑΤΕ, η κυριότητά του: (α) στο 50% εξ αδιαιρέτου του κτηρίου, που κατείχε ο τότε κλάδος Πρόνοιας επειδή είχε συνεισφέρει ανάλογα στην αγορά του κτηρίου, και (β) στο 50% που «μεταβιβάστηκε λογιστικά» στον τότε κλάδο Πρόνοιας κατόπιν «αγοράς», έναντι 29.347.000 €, από τον κλάδο Σύνταξης του ενιαίου τότε ΤΣΠΑΤΕ. Αποτέλεσμα είναι, μετά από 12 χρόνια, το σημερινό Ταμείο Πρόνοιας να μην έχει ακόμα τίτλους ιδιοκτησίας. Οψίμως και όλως τυχαίως, πληροφορήθηκε το Ταμείο προ εβδομάδας ότι το ΙΚΑ, ως διάδοχος του πρώην κλάδου Σύνταξης του ΤΣΠΑΤΕ, εμφανίζεται ως διεκδικητής του 50% και μάλιστα το έχει δημοσιοποιήσει στο περιουσιολόγιό του (βλ. ιστοσελίδα www.idika.org.gr/estia/) από το 2013, όταν δημιουργήθηκε η ενιαία ηλεκτρονική βάση ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ «Εστία».

Η μη επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος είναι θέμα που σέρνεται ανεπίτρεπτα για πολλά χρόνια, λόγω υποεκτίμησης του προβλήματος και αδράνειας από τις εκάστοτε διοικήσεις του Ταμείου και λόγω ορισμένων νομικών ενεργειών, που αποδείχτηκαν είτε ανεπαρκείς, είτε άστοχες. Αποδείχτηκε ταυτόχρονα ότι οι νομικές ενέργειες, ακόμα και αν είναι οι σωστές, καθώς και οι παραστάσεις στα Υπουργεία, δεν είναι επαρκείς όταν οι κυβερνήσεις δεν θέλουν. Και όλες οι κυβερνήσεις (και η σημερινή επίσης) δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, γιατί εποφθαλμιούν το ακίνητο της Κριεζώτου. Η στάση του ΙΚΑ το αποδεικνύει. Θέλουν το ακίνητο να φαίνεται ως περιουσία του δημοσίου, για τις ανάγκες των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα τότε και το κουαρτέτο σήμερα, κι ας μην σπεύδουν να ασκήσουν τώρα κυριαρχικά δικαιώματα επί του ακινήτου, που θα προκαλούσαν άμεση δικαστική διένεξη με το Ταμείο.

Για το μέγεθος και την πραγματική διάσταση του προβλήματος τοποθετηθήκαμε, μόνη παράταξη, πολλές φορές και ιδιαίτερα στην περσυνή ΓΣ του Ταμείου (χωρίς μάλιστα να είναι γνωστή η ανοικτή διεκδίκηση του ΙΚΑ). Είπαμε τότε ότι η μη επίλυση του προβλήματος είναι εμπόδιο όχι μόνο για την πώληση του ακινήτου (προφανώς αφού δεν έχουμε τίτλους), αλλά ακόμα και για τη μίσθωση, αφού ο υποψήφιος μισθωτής δεν πρόκειται να ρισκάρει να αποβληθεί από το ακίνητο από το ΙΚΑ, ενώ θα έχει επενδύσει σημαντικό ποσό για τις απαιτούμενες κτηριακές μετατροπές. Και είναι γνωστό πόση ανάγκη έχει το Ταμείο τους πόρους αυτούς. Λοιδορηθήκαμε τότε από τη ΔΗΣΥΕ ότι κινδυνολογούμε, ενώ η ίδια προσπαθούσε να ρίξει στάχτη στα μάτια των συναδέλφων στη ΓΣ ότι δεν υπάρχει δήθεν πρόβλημα με τη μίσθωση. Οι εξελίξεις μας επιβεβαίωσαν. Σήμερα όλοι οι μεσίτες μας λένε ότι οι υποψήφιοι μισθωτές είτε δεν θα προσέλθουν σε διαγωνισμό, είτε ότι θα συμβληθούν υπό όρους και θα μειώσουν σημαντικά την προσφορά τους, λόγω της αναμονής τους μέχρι την επίλυση του προβλήματος, της ενδεχόμενης εμπλοκής και «μεσολάβησής» τους προς τις αρχές και του αβέβαιου χρονικά αποτελέσματος.

*

Με βάση τα παραπάνω, η ΕΣΑΚ δεν συμφωνεί να προχωρήσει το Ταμείο ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ σε ενέργειες ανάθεσης σε σύμβουλο για να πραγματοποιήσει το διαγωνισμό μίσθωσης, που εδέησε το ΔΣ να αποφασίσει και για τον οποίο θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο. Και τούτο, μέχρι να τακτοποιηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς τουλάχιστο σε βαθμό τέτοιο, ώστε να μην αποτελεί εμπόδιο για τη μίσθωση ή μειωτικό παράγοντα για το μίσθωμα. Η επίδειξη όψιμης σπουδής, αυτή τη στιγμή, για ανάθεση σε σύμβουλο, που θα κάνει το διαγωνισμό, θα οδηγήσει το Ταμείο σε βεβιασμένο διαγωνισμό, χωρίς να έχουν λυθεί τα προβλήματα, και συνεπώς σε εξευτελιστικό μίσθωμα. Το θέμα του διαγωνισμού θα αναλυθεί σύντομα σε επόμενο άρθρο.

*

Κατά τη γνώμη μας η επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος θα πρέπει να λάβει άμεσα συνδικαλιστικό και πολιτικό χαρακτήρα, με σύνθημα «το κράτος εποφθαλμιά την περιουσία των εργαζομένων». Θα πρέπει να οργανωθούν μεθοδικά παραστάσεις και διεκδίκηση των σωματείων, με τη συμμετοχή και των εργαζομένων και των συνταξιούχων μελών. Την ευθύνη αυτή την έχουν οι διοικήσεις του Ταμείου ΕΦΑΠΑΞ και του ΣΕΤΑΠ. Η ΕΣΑΚ θα συμβάλει στο μέτρο των δυνάμεών της. Η νομική διεκδίκηση, αν και απαραίτητη, δεν αρκεί και δεν μπορεί να είναι η κύρια.

 
Ταμείο Υγείας: το άκρον άωτον της σπέκουλας…
Εξελίξεις στην υγεία, στο ΤΥΠΑΤΕ και ΕΛΕΜ
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2016 12:16

... και τα όσκαρ στο θέατρο του παραλόγου…

 

***

Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ,

 

Σας ενημερώνω ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα για να αναλάβετε την προεδρεία του ΕΛΕΜ, άρα ο ισχυρισμός σας βασίζεται στην καλύτερη των περιπτώσεων σε άγνοια του καταστατικού του ΤΥΠΑΤΕ και στην χειρότερη σε σκόπιμη από την πλευρά σας καθυστέρηση υλοποίησης της απόφασης της ΓΣ.

 

Ανατρέξτε στις παλιότερες συνθέσεις της ΔΕ του ΕΛΕΜ και θα διαπιστώσετε ότι έχει ξανασυμβεί να υπάρχουν μέλη της ίδιας παράταξης στην ΔΕ. Δεν το απαγορεύει το καταστατικό, ούτε ο Κανονισμός.  Καλό θα ήταν βέβαια να αναλάβει και η ΔΗΣΥΕ καμιά ευθύνη, αλλά όπως και εσείς αποφεύγουν και αυτοί να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, που σημειωτέον εκτός από ευθύνη έχουν και πολύ πρακτική δουλειά (βέβαια αυτό είναι κάτι που και για σας είναι πρόβλημα).

 

Λέτε ότι ο λόγος που δεν μπορούν να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΓΣ της 9/7 είναι η ελλειπής σύνθεση της ΔΕ. Ωραία δικαιολογία…  Μόνο που κάνατε κάτι μήνες να φέρετε τα πρακτικά της συνέλευσης με την απόφαση… Ναι εσείς που τα είχατε στο συρτάρι σας και δεν τα υπογράφατε… Και όχι μόνο δεν τα υπογράφατε, αλλά και δεν κάνατε καμία προεργασία για να υλοποιηθεί η πρότασή σας και απόφαση της ΓΣ στο ΔΣ. Δηλαδή καμία πρακτική προεργασία, ώστε να είναι όλα έτοιμα με πίνακες και με ποσά και να εκκρεμεί μόνο μία έγκριση. Τότε μόνο θα μπορούσατε να πείτε ότι σας φταίει κάποιος άλλος. Για την ώρα η ευθύνη είναι όλη δική σας.

 

Αντί λοιπόν να πάρετε τα στοιχεία από το Ταμείο Υγείας για τους συνταξιούχους προ του 2000, να ετοιμάσετε τους πίνακες, τα ποσά, τις αιτήσεις και να πιάσετε δουλειά, αρχικά αφού κάνατε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, αφού κάνατε άλλον ένα μήνα μετά για να υπογράψετε τα πρακτικά, τώρα βρήκατε την "καραμέλα" του Προεδρείου του ΤΥΠΑΤΕ και των εκλογών του ΤΥΠΑΤΕ, που θα πάει την διαδικασία άλλους 2-3 μήνες πίσω.  Όμως, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες (ή μήνες!) κοσκινίζει.

 

Στην τελευταία ανακοίνωση, που σας φταίνε όλοι οι άλλοι, μεταξύ άλλων γράφετε …. «μετά την προσχηματική και απαράδεκτη παραίτηση της Α΄ Αντιπροέδρου του ΤΥΠΑΤΕ - Προέδρου του ΕΛΕΜ και μέλους της ΕΣΑΚ».

Συνάδελφε Σαμπάνη,

με κατηγορήσατε 5 φορές στην τελευταία ΓΣ ότι ο απολογισμός δράσης του ΤΥΠΑΤΕ έχει ψέματα, δηλ. ο απολογισμός αυτός που τον υπερψήφισε στην ΔΕ του ΕΛΕΜ και το εκλεγμένο με την παράταξή σας μέλος. Προφανώς θα είχε την ίδια γνώμη με εμένα για το περιεχόμενο του απολογισμού, πράγμα το οποίο είναι πολύ σοβαρό, γιατί κάποιος από τους δυο σας λέει ψέματα.

Ο απολογισμός της προηγούμενης χρήσης καταψηφίστηκε με την καθοδήγηση της παράταξής σας, της ΔΑΚΕ, μιας και δεν κάναμε παρά μια "μικρή διαχείριση", σύμφωνα με τα λεγόμενά σας. Και ξέρετε κάτι, εμείς έχουμε και ήθος και ευθιξία και αξιοπρέπεια και η καταψήφιση κάτι σημαίνει για εμάς, που το παίρνουμε στα σοβαρά, και επειδή καμία καρέκλα δεν έχουμε παντρευτεί, πόσο μάλλον αυτή του ΕΛΕΜ, αφήσαμε ως οφείλαμε σε εσάς, που γράφετε εξ άλλου τόσο εμπεριστατωμένες ανακοινώσεις, να υλοποιήσετε το πιο απλό και εύκολο κομμάτι του έκτακτου βοηθήματος. Και εσείς … κοροιδεύετε τον κόσμο! 

Εμείς σας καταγγέλλουμε ότι όλα αυτά τα κάνετε από σκοπιμότητα, βέβαια και από τεμπελιά για πρακτική δουλειά…

Σε 20 μέρες εμείς υλοποιήσαμε απόφαση που αφορούσε 7.000 κόσμου μόνο με μία παράταξη, την ΕΣΑΚ, να δουλεύει νυχθημερόν. Περάσαν 5 μήνες και εσείς δεν έχετε φέρει στο ΔΣ τίποτα προς υλοποίηση της απόφασης.

Τελικά, με σκοπιμότητα προκαλείτε την ίδια, αν όχι και μεγαλύτερη, καθυστέρηση στην υλοποίηση της απόφασης από ό,τι ακόμα και η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, γιατί δεν την πιστεύετε και δεν θέλετε να υλοποιηθεί η απόφαση.

Τα παιχνίδια σας κατάντησαν βαρετά.

Η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος στις οικογένειες των συναδέλφων μας, που ήταν εν ενεργεία ή συνταξιούχοι και που έφυγαν από τη ζωή, και στους συνταξιούχους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το 2000, πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Αφήστε τα παιχνίδια και πιάστε επιτέλους δουλειά. 

ΥΓ προς τους εν ενεργεία συναδέλφους: Μετά, σειρά έχει η τροποποίηση του καταστατικού του ΤΥΠΑΤΕ, αν φυσικά θέλουμε να αξιοποιηθεί η περιουσία του ΕΛΕΜ προς όφελος όλων. Διαφορετικά ... 

 

Για την ΕΣΑΚ

Σοφία Καρυώτη

Μέλος ΔΣ ΤΥΠΑΤΕ

 
ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: ΝΤΡΟΠΗ!
Εξελίξεις στην υγεία, στο ΤΥΠΑΤΕ και ΕΛΕΜ
Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2016 17:37

Πρόκληση προς όλους τους εργαζόμενους και τα μέλη του Ταμείου Υγείας αποτελεί η στάση της ΔΑΚΕ, που συνεπικουρείται από την ανοχή της ΔΗΣΥΕ.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Γ.Σ.

1.  Μέχρι και την τελευταία (27/9/16) συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου Υγείας δεν είχαν έρθει στο Ταμείο, υπογεγραμμένα από το Προεδρείο, τα πρακτικά και οι αποφάσεις της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης.

Το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης, δηλαδή ΔΑΚΕ (Σαμπάνης- Μουσιώνη) και ΔΗΣΥΕ (Σκούλικας), οφείλουν να δώσουν τα πρακτικά της ΓΣ υπογεγραμμένα στο Ταμείο για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της. Με την καθυστέρησή τους αυτή υπονομεύουν την υλοποίηση της απόφασης, μιας απόφασης που αυτοί οι ίδιοι πρότειναν στο σώμα και υπερψηφίστηκε. Γιατί άραγε καθυστερούν, αφού ό,τι προτείνουν είναι σωστό και νομικά ελεγμένο, όπως λένε οι ίδιοι;

2. Η ΔΑΚΕ και η ΔΗΣΥΕ, όπως δήλωσαν στο ΔΣ, δεν επιθυμούν να πάρουν την προεδρεία του ΕΛΕΜ. Γιατί άραγε,  όταν η δική τους πρόταση εκκρεμεί προς υλοποίηση;

Είναι απλό

Την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια από τις ευθύνες. Στα λόγια και στις υποσχέσεις είναι μανούλες. Την υπογραφή τους όμως για διάθεση χρημάτων, με τις αγωγές να πηγαινοέρχονται, δεν τη βάζουν. Στέλνουν έτσι στις καλένδες αιτήματα τόσων και τόσων συνταξιούχων, που είχαν παραλείψει από τον αρχικό πίνακά τους, αλλά και των οικογενειών των συναδέλφων που ήταν μεν στον πίνακα αλλά έχουν φύγει από τη ζωή.  Είναι φανερό ότι κοροϊδεύουν ασύστολα συνάδελφους με πολλά χρόνια στην πλάτη και ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους.

***

Κρύβουν την απαράδεκτη στάση τους με τη γνωστή  τακτική της συκοφαντίας και των ψεμάτων. Για τη μη υλοποίηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Ιουλίου, η ΔΑΚΕ δείχνει ως ένοχο και πάλι την ΕΣΑΚ, δήθεν επειδή παραιτήθηκε από το προεδρείο του Ταμείου. Βάζουμε τα παρακάτω γεγονότα στην κρίση των εργαζομένων:

Περισσότερα...
 
ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΟΣΥΑΤΕ: ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ STAFF ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016 10:20

Αθήνα, 26/10/2016

Προς

ΔΣ ΣΕΤΑΠ

 

Συνάδελφοι,

Μετά την μετάπτωση των στεγαστικών δανείων ΟΣΥΑΤΕ στο σύστημα της Πειραιώς, φρονούμε ότι ο ΣΕΤΑΠ πρέπει να ζητήσει άμεση συνάντηση με τη ΔΑΔ και τη Διοίκηση της Τράπεζας με μοναδικό αίτημα τη μείωση του επιτοκίου των δανείων αυτών στο επίπεδο του επιτοκίου staff για όλους τους συναδέλφους που το επιθυμούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

                                                                                                                                                                                        Για την ΕΣΑΚ

 
ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΣΕΤΑΠ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΣΕ
Τα νέα μας
Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2016 14:51

Αν και κατέβαλε η πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΤΑΠ μεγάλες προσπάθειες να αποφύγει τη συζήτηση του θέματος της Επιχειρησιακής Σύμβασης, τελικά δεν τους βγήκε.

Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Τετάρτης 21/9 στη συζήτηση για τον Προγραμματισμό Δράσης, και μάλιστα αφού είχαμε λάβει στα προσωπικά μας mail την ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΣΕΤΠ ότι έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την ΕΣΣΕ, δεν μπορούσε να μη γίνει αναφορά στην Επιχειρησιακή Σύμβαση.

Αρχικά η ΔΗΣΥΕ προσπάθησε να αποφύγει τη συζήτηση, επικροτώντας το πλαίσιο της πλειοψηφίας του ΣΕΤΠ και λέγοντας ότι κι εμείς αυτά ζητάμε (!). Η ΔΑΚΕ υποστήριξε ότι έχουμε χρόνο, αφού η σύμβαση λήγει στο τέλος του έτους (29/9 λήγει στην πραγματικότητα). Τελικά, αφού είδαν ότι αυτά που λένε δε στέκουν, αναγκάσηκαν να ψηφίσουν να συζητήσουμε το θέμα την επόμενη μέρα, αφού πρώτα θα συμβουλεύονταν το δικηγόρο.

Την επόμενη μέρα λοιπόν, δεύτερη μέρα της συνεδρίασης,  ούτε το δικηγόρο είχαν ρωτήσει για να ενημερωθούν, ούτε στοιχειώδες πλαίσιο και σχέδιο δράσης έφεραν στη συνεδρίαση. Επιχειρήθηκε στην αρχή, για άλλη μια φορά, να χρησιμοποιηθεί η απουσία του δικηγόρου ως πρόσχημα για να συνεχιστεί η καθυστέρηση και να μην αποφασιστεί παρέμβαση του σωματείου.

Με τη δική μας επιμονή, αφού τους είπαμε ότι υπάρχει πλαίσιο διεκδίκησης ΕΣΣΕ ψηφισμένο ομόφωνα από το προηγούμενο ΔΣ του ΣΕΤΑΠ και ότι θα πρέπει όποιος κάνει πίσω από αυτό να λογοδοτήσει στους εργαζόμενους ως προς το τι άλλαξε και πρέπει να υποχωρήσει το σωματείο από τις διεκδικήσεις του, δεν είχαν πλέον επιλογή και έτσι ο ΣΕΤΑΠ κατέληξε σε ομόφωνα ψηφισμένο πλαίσιο διεκδικήσεων, το οποίο οφείλει να αποστείλει στον ΣΕΤΠ αλλά και στην Τράπεζα,  ώστε να μπορεί να παρέμβει το σωματείο στη συζήτηση για την ΕΣΣΕ.

Όσο για την παρέμβαση του σωματείου, «μάλλιασε» κυριολεκτικά η γλώσσα μας να εξηγούμε ότι γίνεται με συγκεκριμένη διαδικασία, δηλαδή εξώδικα προς τα μέρη κ.λπ. που προβλέπονται από το νόμο. Επέμειναν στο να στείλουμε επιστολές για να μη δείξουν, όπως ομολόγησαν, επιθετική στάση (!) προς την Τράπεζα. Αφού σε μια τέτοια διαδικασία τρέμουν να ακολουθήσουν αυτά που προβλέπονται έτσι κι αλλιώς και ακολουθούνται από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, φανταζόμαστε τι θα ακολουθήσει στα δυσκολότερα… Για την εφαρμογή του Οργανισμού, την τήρηση του ωραρίου και λοιπά μάλλον προτίθενται να στείλουν λουλούδια και σοκολατάκια! Και η Διοίκηση θα ...συγκινηθεί και θα τα εφαρμόσει!

Συμπέρασμα: δεν ήθελαν να συζητήσουν για την ΕΣΣΕ, γιατί δεν ήθελαν να έρθουν σε κόντρα ούτε με την πλειοψηφία του ΣΕΤΠ, ούτε με τη Διοίκηση. Τι κι αν συζητάνε αυτοί πίσω από την πλάτη των εργαζόμενων, των υπόλοιπων σωματείων, αλλά και του ίδιου τους του ΔΣ; Τι κι αν με τη συμφωνία τους θα δέσουν χειροπόδαρα το σύνολο των εργαζόμενων, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του ΣΕΤΑΠ; Τι κι αν έχουν αρχίσει ήδη μειώσεις μισθών που αγγίζουν και προερχόμενους από την πρώην ΑΤΕ;

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΣΣΕ, ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΤΑΠ  

Περισσότερα...
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο1234567ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 3 από 7